Nu vill IFK bygga nytt till ettan

Nytt kansli, förändringar på Skogsvallen och influenser utifrån.Där har ni några av de saker som IFK Luleå jobbar med inför debuten i division I.- Vi kommer ta tips och råd från andra. Det gäller att man har ett öppet sinne, säger ordföranden Anders Adelbo.

Anders Adelbo försöker hitta ett nytt kansli till IFK Luleå.

Anders Adelbo försöker hitta ett nytt kansli till IFK Luleå.

Foto: Joel Marklund

LULEÅ2010-10-14 06:00
Det knappt två veckor sedan IFK Luleå tog steget till fotbollens division I.
Och arbetet med att förbereda föreningen för steget upp i seriesystemet pågår för fullt.
Klubbens ordförande Anders Adelbo förklarar att arbetet i full gång med att bland bygga om en stark marknadsorganisation.
- Det är viktigt att vi kommer i gång så vi kan lägga en budget för kommande säsong, säger han.
Utdömt kansli
Men det finns en hel del andra punkter på att-göra-listan.
- Kansliet är i stort sett utdömt ur arbetsmiljösynpunkt och där måste vi göra något. Vi vill helst flytta och få bättre lokaler. Vi håller på att leta nya och diskuterar med kommunen om det finns några lösningar. Vi måste få något nytt, det är inte bra att vara där, säger Adelbo och tar fram ett par andra punkter på listan.
Har nya idéer
Bland annat kommer klubben se hur andra föreningar jobbar.
- Vi ska titta oss omkring med de kontakter vi har. Vi ska ju absolut inte uppfinna hjulet igen. Vi kommer ta tips och råd från andra. Det gäller att man har ett öppet sinne, säger Adelbo och fortsätter:
- Vi ska också gå igenom vad det är för krav som ställs på matcharrangemang. Sedan måste vi se att vi kan ta bättre hand om press och sponsorer. Vi ska prata med kommunen och se vad vi kan komma fram till.
Har ni egna idéer på hur ni skulle vilja göra för att ge Skogsvallen ett litet lyft?
- Absolut, det finns idéer, men dem ska vi ta med kommunen först. Det handlar ju om pengar för de också. Huvudsaken är att man lyfter upp dem.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om