Nu knäar han inte

Det blev ingen D21 i Antnäsloppet.Men den andra elitseniorklassen bjöd både duell och debut på högsta pallplats - för en gammal bekant i spåren.- Jag har bara gått uppåt, flinar Jonny Nilimaa efter säsongens första seger.

Jonny Nilimaa, Gällivare, segrade i Antnäsloppet.

Jonny Nilimaa, Gällivare, segrade i Antnäsloppet.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ2010-02-15 06:00
Gällivareåkaren som kommit tillbaka med besked efter sina knäproblem har gjort utmärkt från sig i varje lopp hittills under säsongen - men fullträffarna har ändå uteblivit. Inte så mycket på grund av Nilimaas egen form som därför att långdistansloppen dragit långväga elitkonkurrenter i jakt på poäng inför Vasaloppsseedningen.
Men nu var det frågan om tre varv i Antnässkogarna och totalt 15 kilometer. Dvs helt utan Vasaloppstestare men också över en distans som inte borde passa Nilimaa.
- Ja, det är ju de långa loppen jag gillar bäst. Det här känns som en sprint i jämförelse, skrattar han och tillägger:
- Fast egentligen är alla som kör här ändå långloppsåkare...
Fredriksson fick släppa
Men det blev trots allt en övertygande uppvisning sedan vassaste konkurrenten Peter Fredriksson, som startat en minut före Nilimaa, tvingats släppa.
- Kom i fatt honom vid första varvningen och sedan hängde han på i 1,5 kilometer.
Vid andra varvningen har Nilimaa lagt ytterligare en knapp minut till marginalen och vid målgången handlade det om 2,43.
- Han var för stark för mig idag, säger Fredriksson som får en ny chans om två veckor då båda åkarna siktar mot Sävastspelens 7,5 kilometer. Men Kalixåkaren föredrar också längre lopp så chansen finns att båda dyker upp redan vid Vasaloppstestet Andörjan i Älvsbyn kommande helg.
- Fast nu när jag sett väderprognosen, de sa 24-28 grader, får jag se hur det blir, avslutar Jonny Nilimaa.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om