Nu har "Brolla" den bästa utbildningen

Norrbotten tillhör inte de bästa distrikten i Sverige på planen - men tanken är att det ska bli så i framtiden.Numera har länet två av de bäst utbildade fotbollstränarna.- Förhoppningsvis kommer det ge resultat på sikt, säger Lars "Brolla" Svensson, som nyligen gått klart UEFA:s högsta utbildning.

LULEÅ2010-10-14 06:00
Sedan han slutade som tränare i Bodens BK har Lars "Brolla" Svensson varit utbildningsansvarig på herrsidan i Norrbottens Fotbollsförbund.
Men han har också passat på att utbilda sig själv. Nyligen gick Svensson, tillsammans med Kenth Wärja, som är utbildningsansvarig på damsidan, den högsta tränarutbildningen i Sverige och Europa.
"Lär sig mycket nya saker"
Steget som heter UEFA Pro Level är bland annat ett krav för att få träna klubbar i allsvenskan och Europa. Men Svensson säger att han inte har några planer på en comeback på seniornivå.
Istället hoppas han kunna dra nytta av sin utbildning i sin roll som talangutvecklare i Norrbotten.
- Man lär sig mycket nya saker som man tar med sig. Förhoppningsvis kommer det ge resultat på sikt, säger Svensson, som också är assisterande förbundskapten i det svenska P16-landslaget.
- Jag har ambitioner att kanske en dag kunna få ett jobb som huvudansvarig i något ungdomslandslag. Och då ska det i alla fall inte falla på att jag inte har rätt utbildning, säger han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om