Nu är det kul att Lira

För Haparanda FF blev det tvärstopp efter två raka förluster.Men Lira tog sig med nygamla förstärkningar vidare till nästa Futsal-sammandrag.- Ett kul gäng att komma tillbaka till, utbrister Jenny Forssberg - numer kapten i sitt gamla lag.

Deppigt för Haparanda.i futsal-DM.

LULEÅ2009-01-19 06:00
Efter tre säsonger med Alvik är forwarden, tillbaka i hemmalaget. Dessutom med kaptensbindel på armen sedan tidigare kaptenen Jenny Rönnbäck gått till Piteå - men om det blir forwardspel efter senaste säsongens övergång till mittfältet i Alvik vet hon ännu inte.
- Jag kan tänka mig både och.
I Futsal gäller som bekant helt andra uppställningar och årets Lira verkar trivas riktigt bra med dem. Sammandraget i Hälsans Hus slutade efter inledande seger, 6-3, mot Clemensnäs med 5-2 mot Remsle.
En match man efter tidiga 3-0 föll tillbaka en aning i - men trots de två reduceringarna efter 4-0 i öppet mål av Jenny Öhman med fyra minuter kvar kändes segern klar.
- Med sådan ledning vill man ändå säkra, på något sätt, säger Forssberg.
Fortsättningen blir i Långsele, där Lira åkte ut förra säsongen, den 31 januari. Dit kommer dock inte Haparanda FFs herrar efter att ha blivit överkörda med 9-2 av Skellefteå och senare också förlorat mot Graninge.
- Vi var chanslösa i första halvleken (6-0!), erkänner tränaren Jouko Liakka och fortsätter:
- Spelade dumt, släppte igenom raka pass på deras forwards och det går inte mot ett division I -lag som Skellefteå.
Målskillnaden efter holmgången var en tuff mental motståndare när det blev dags för avgörande mot Graninge, ett lag man förlorade med uddamålet (3-4) mot i fjol och nu var det dags igen. Västernorrlänningarna vann med 3-1 och Haparanda är utslaget. I fjol tog man sig till Långsele men åkte ur efter en seger och en förlust.