Notas har tiotusen skäl att segerjubla

Notviken hade tiotusen skäl att jubla efter segern i damturneringen i Internetbay cup i fotboll.3-1 (1-1) mot Infjärden i finalen betyder 10 000 kronor förutom den stora, vackra pokalen, förstås.- Vi är på rätt väg, säger tränaren Klas Abrahamsson. I år ska vi åtminstone kunna störa topplagen i tvåan.

Guldglädje i Notviken som vann damturneringen i Internetbay cup. I laget ingick Elina Yletyinen, Maria Sundkvist, Gabriella Jonsson Edfast, Stina Hortell Blom, Johanna Engelmark, Julia Lundström, Stephanie Karlsson, Maria Granberg, Hanna Hellander, Ulrika Kieri, Frida Wallström, Camilla Eriksson, Gun Åkesson, Linda Ekman, Eva Lindmark, Caroline Gyllander och Jasna Kozlicic.

LULEÅ2009-04-20 06:00
Notas tog ledningen i minut 10 då Frida Wallström och Jasna Kozlicic hade ett vägvinnande samarbete på vänsterkanten. Det slutade med att Kozlicic hittade luckan vid närmsta stolpe och sköt in bollen bakom en felplacerad målvakt.
Infjärden kvitterade i minut 21. Emma Tall fälldes när hon var på väg igenom. Straffen var solklar. Linn Lundström sköt en välplacerad straff. Elina Yletyinen kastade sig åt rätt håll, men nådde inte riktigt ända fram.
Rättvis seger
Så långt var oavgjort rättvist. Men i andra halvlekens starka medvind tog Notas över och avgjorde med två snabba mål. Först utnyttjade Jasna Kozlicic ett missförstånd i Infjärdens försvar och gjorde 2-1.
Minuten därefter fastställde Caroline Gyllander 3-1. Segern var rättvis.
Tvåmålsskytten Jasna Kozlicic fick pris som matchens lirare i Notas och det var mycket välförtjänt. Hon vann skytteligan med sju fullträffar. Efter utflykten till Alvik verkar hon nu fått tillbaka aptiten på fotboll.
- Jo, jag trivs, säger hon. Så länge jag bor i Luleå är det Notviken som gäller. Dessutom trivs jag bäst som forward, det är min rätta position.
Notas var nära att åka ur i fjol. Hur går det i tvåan i sommar?
- Nog ska vi bli ett mittenlag.
Notvikens backlinje med Ulrika Kieri i spetsen hade bra koll på Infjärdens kontringar. Infjärden som överraskande slog ut Alvik med 3-0 i slutspelet. Nina Lindfors och Emma Tall var förgrundsfigurer.
n n Det var straffdramatik när Bodens BK vann finalen mot Bergnäset i J19. Kristoffer Ström gav Baik ledningen före paus, men Anazi Ogonyi Eddy svarade för den rättvisa kvitteringen efter paus. I straffläggningen blev BBK-målvakten Björn Enbom hjälte genom att klara tre straffar. BBK vann till slut med 4-3. Spelarna med de exotiska namnen Emmanuel Sani Shehu och Anazi Ogonyi Eddy var utmärkta i guldlaget och vann skytteligan med nio mål var.