Northlands finalvapen - en Ferm i form

För åtta veckor sedan var säsongen i fara för Alexandra Ferm.I kväll gör hon comeback mot 08 Stockholm.- Jag har längtat, säger hon.

Tillbaka. Alexandra Ferm har längtat sedan mitten av januari.

Tillbaka. Alexandra Ferm har längtat sedan mitten av januari.

Foto: Göran Ström

LULEÅ2012-03-14 06:00

I mitten av januari vred guarden Alexandra Ferm till sitt knä i en duell med en annan spelare. Det var i en match mot bottenlaget Umeå Comets som Ferm skadade sig och blev liggandes på golvet efter bara två minuters spel. Domen blev en knäskål som hoppat ur led och det hade i värsta fall kunnat röra sig om en korsbandsskada. Säsongen kunde ha sluta där och då för Northlandstjärnan. Men i dag, efter nästan två månaders uppehåll, gör hon comeback mot 08 Stockholm.

- Det känns helt fantastiskt. Jag har längtat efter att komma tillbaks ända sedan dag ett, säger Alexandra Ferm.

- Jag har tränat för fullt sen i torsdags. Men det går väl inte lika snabbt som innan skadan ännu.

Maria Näsström säger att "Alexandra har alla kvaliteter som vi har saknat". Precis så är det. Alexandra Ferm hade verkligen behövts många gånger. Ferms ettriga försvarsspel hade varit högst användbart till exempel mot Mark och Kristin Turk. Alexandra Ferm ger också ännu ett stort offensivt hot till Northland eftersom hon kan attackera från dribbling och skapa sitt eget skott.

Men ännu ska publiken inte ha för höga förväntningar på henne.

- Jag vet inte vad man kan förvänta sig av mig. Mycket sitter i huvudet efter en sån här skada. Man kan nog förvänta sig ett jävlar anamma i alla fall, säger hon.

"Kan gå hela vägen"
I comebacken ställs Ferm och Northland mot 08 Stockholm. Det handlar om kval till semifinalen där lagen möts i två matcher.

- 08 är ett kvickt lag som är bra på att vända spelet. Men jag tror att vi vinner. Om vi fokuserar på vårt eget spel kan vi gå hela vägen i det här slutspelet, säger Alexandra Ferm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om