Norrbottens tjejer klara för semifinal

Norrbottens flickor körde över första motståndaren Jämtland/Härjedalen vid helgens sammandrag i Cup Kommunal.Och efter 1-0 mot Västmanland är länslaget semifinalklart.- Men nu går vi självklart för final, jublar Anna Jakobsson.

Amanda Pettersson mitt i jublet efter Norrbottens 1-0 mot Västmanland.

LULEÅ2010-02-08 06:00
Notvikenspelaren var med sina två mål i första matchen och högerhörnan till enda målet i den andra en av helgens tongivande spelare. Skottet i 60:e minuten slog ner precis mitt i gröten, tight framför Västmanlands mål och nådde efter ytterligare ett tillslag Amanda Pettersson.
Förra omgångens tremålsskytt fick till en lobb ur omöjlig vinkel utanför vänsterstolpen och såg till sin egen stora förvåning bollen segla in otagbar vid vänsterkrysset.
- Trodde inte den skulle gå in. Den kom väldigt högt, tur man är lite vig, medger hon med ett skratt.
Norrbotten, som på betydligt bättre målskillnad efter 5-0 i första matchen skulle klarat sig vidare redan med oavgjort mot Västmanland, kunde avslappnat spela hem sina semifinalbiljetter på resultatet 1-0.
Men Anna Jakobsson tvingades snöpligt kliva av direkt efter målet.
- Jag har haft problem med vaderna en längre tid och tvingas ofta kliva av matcherna efter ett tag, förklarar 16-åringen som utgick även i matchen mot Jämtland/Härjedalen, då med tio minuter kvar.
Semifinal väntar
Där hann hon å andra sidan också uträtta sitt. Jakobsson startade med 1-0 på straff efter att ha blivit fälld och fick en bra bakåtpassning inför 3-0 av helgens andra tvåmålsskytt Maria Lundbäck (Assi). Lundbäck gjorde själv 2-0 och 4-0 medan Alviks yttermittfältare Anina Wede avrundade med femman.
Semifinalen spelas mot något av lagen Stockholm, Uppland och Värmland i början av mars.
För pojkarna i motsvarigheten Cup Byggnads är det däremot slutspelat. Man åkte dit ordentligt, 1-4, i den inledande matchen mot Hälsingland.
Motståndaren chocköppnade genom att göra samtliga mål mellan 8:e och 29:e matchminuten innan hemmalaget i andra reducerade.
Men Fredrik Esplings (Boden) fullträff på bra passning från Anton From var inte mycket till tröst sedan Hälsingland vunnit också lördagsmatchen mot Gestrikland.
Den betydelselösa söndagsmatchen slutade med ytterligare en förlust, 1-3 (0-1).