Nej, Sävast kunde inte tända till i Luciafinalen

Luciacupen i innebandy handlade i år om mål.Många mål.Något normalt starka Sävast bittert fick erfara när man hamnade i final mot Skellefteå IBS.- Men vi kommer igen, försäkrar Christoffer Östlund efter stjärnsmällen med 1-12 (0-8).

LULEÅ2008-12-17 06:00
Är det något killarna i Sävast är ovana vid är det att förlora. I serien har man visserligen bara haft ett sammandrag än - men en enda förlust är inte mycket att hänga upp sig över.
IBK Luleås årliga turnering började också bra. Man startade med oavgjort, 6-6, mot just Skellefteå IBS Morön och segrade sedan i derbybetonade prestigemötet mot IBK Luleå innan andra laget från Västerbotten, Skellefteå IBK, sattes på plats med klara 8-2. Semifinalen blev en repris mot Skellefteå IBK och gav siffrorna 16-4 (!).
Men sedan...
- Det började kännas tungt när de gjorde 7-0, säger lagkaptenen Östlund. Han har berättat om roligare matcher än cupfinalen.
Det målet kom efter 16.13 av 2x20-minutersmatchen men känslan av att en riktig överkörning var på gång kom redan tidigare, vid 4-0 efter 7.46 minuter.
Ändå var det inte alls frågan om spel mot ett mål - Sävast hade definitivt boll men hängde inte med i Skellefteås snabba kontringar. Laget spelade med fyra killar födda 1997 mot ett fysiskt starkt Skellefteå men det var långt ifrån hela förklaringen.
- Vi var väl inte riktigt på topp. En dålig match, säger Christoffer Östlund.
Han fick ändå göra ett tröstmål, styrningen till 1-11 på perfekt framspel av Robert Boman 11.26 minuter in i andra, men det var nog för tigerhjärtan...
- Bra passning, rutin att göra mål på den, flinar han och avslutar med helt rätt tankegång.
- Det här är bara att glömma bort. Nu tar vi nästa match.