Minuter i massor för Northlands stjärnor: Ett stort ansvar

Sex spelare har 92 procent av Northlands speltid.Sex spelare måste göra sin bästa match för säsongen mot Telge.- Vi får ta ett stort ansvar, säger maratonspelaren Anna Barthold.

Massor av spelminuter blir det för den här kvartetten: Frida Grahn, Anna Barthold, Frida Aili, Silvia Luz och Ellen Nyström.

Massor av spelminuter blir det för den här kvartetten: Frida Grahn, Anna Barthold, Frida Aili, Silvia Luz och Ellen Nyström.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2012-02-29 06:00

Anna Barthold, Silvia Luz, Frida Grahn, Frida Aili, Josefin Vesterberg och Ellen Nyström. De är spelarna som måste bära Northland Basket i kvällens toppmatch mot Telge.

I förra veckans möte med Solna funkade det alldeles utmärkt. Varken Luz eller Barthold vilade en endaste sekund, Luleålaget segrade och framför allt spelade Northland med otroligt mycket hjärta.

- Känslan i laget är bra och den truppen vi har just nu gör det jättebra, säger Anna Barthold.

De senaste två matcherna har sex spelare utgjort 92 procent av lagets minuter. Det håller inte. Men det var självklart inte tanken från början heller. Tre av Northlands viktigaste kuggar ligger fortfarande i sjukstugan - Alexandra Ferm, Traci Edwards och Allis Nyström.

Och i väntan på någon av kuggarnas återkomst blir varje match ett nytt maratonlopp för Luleålagets sex stöttespelare.

- Det är jätteviktigt att vi levererar. Det är klart man inte var särskilt pigg när vi klev upp och tränade halv tio i söndags. Men det är helt naturligt, säger Barthold som sammanlagt suttit på bänken i tre minuter de två senaste matcherna.

Tidigare i februari fick Northland ordentligt med smörj mot tabellettan Telge. Förlustsiffrorna 60-101 berättar historien om en utskåpning i Täljehallen. Och det var framförallt Telges centertank Amanda Zahui som körde över Northland. 21 poäng och 13 returer blev facit för Zahui.

- De hade en bra dag och vi hade en dålig dag. Framför allt så hade de mycket högre skottprocent än vad vi hade, säger 31-åringen.

Hur ska ni stoppa Zahui denna gång?

- Det är ingenting jag tänker avslöja i tidningen. Men vi har jobbat på en del nya grejer som vi inte prövade i förra matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om