...men tjejerna visade hög klass

Järva i botten mot Luleå BG i toppen slutade som väntat. BG:s damer massakrerade Järva i den andra perioden.- Rycket kom när vi verkligen spelade som ett lag, säger Maja Edström till NSD efter 85-39-segern.

LULEÅ2011-02-28 06:00

När matchen mot Järva började var Luleå BG:s sikte endast inställt på seger. Trots att laget torskade tungt förra helgen mot seriesegraren Järfälla fanns det inte en tanke på den förlusten.

Det var istället ett revanschsuget BG som ställde upp till match och det märktes, i alla fall under första halvlek.

-Vi kände oss bekväma under andra halvlek och slappnade av lite för mycket, säger Maja Edström.

Alla kämpade stenhårt, alla som entrade planen för Luleå BG gjorde poäng och den andra perioden vanns med förkrossande 32-2. Förutom den jobbade BG-tjejerna grymt bra i returtagningen vilket ledde till att laget tog hela 60 returer.

- Då gjorde vi verkligen allt vi kunde hela tiden och det ledde till att spelet stämde, säger Edström.

Förstaårseleven Maja Edström svarade själv för tio poäng i vinsten. Men även centern Josefin Vesterberg imponerade med 16 poäng och 14 returer.

BG:s poäng: