...men skyttedrottningen tror på sitt Assi

När Assi ger sig in i slutspurten av division II har de något som de andra lagen saknar. Skytteligaledaren Caroline Karlsson som har öst in mål under säsongen. Nu ska hon skjuta Assi till division I. - Jag har lärt mig träffa målet.

Caroline Karlsson - 16 mål på 13 matcher.

Caroline Karlsson - 16 mål på 13 matcher.

Foto: K-L Sundqvist

Luleå2010-08-27 06:00
Efter 13 spelade omgångar har Assis skyttedrottning Caroline Karlsson redan hittat nätet 16 gånger, vilket placerar henne i topp i seriens skytteliga. Något som kan bli viktigt för Kalixlaget när de nu ger sig in i jakten på seriesegern.
- Vi ska försöka ta hem det här nu och göra allt vi kan, säger skyttedrottningen som inte känner någon press att det är just hon som måste göra Assis mål.
- Nej, det gör jag inte. Så länge vi gör bra i från oss så spelar det ingen roll vem som gör målen.
"Lärt mig träffa"
Men under den senare delen av serien har det lossnat ordentligt för Karlsson och det har varit hon som stått för de flesta fullträffarna.
- Jag vet inte varför det har blivit så. Jag har väl lärt mig träffa målet. Nej, men det har bara lossnat för mig nu.
Men med en måldrottning som Karlsson i laget har målskyttet aldrig varit kalixlagets problem. De har gjort flest mål i serien, men har även haft problem att hålla tätt bakåt och har släppt in många biliga mål.
- Vi har tränat mycket defensiv. Jag har vallat runt spelarna och visat hur de ska göra, säger tränaren Marcus Roininen som har höjt lagets målsättning efter våromgången.
- Då lyfte vi den till topp tre. Men nu är det bara serieseger som gäller, säger tränaren som får medhåll av sin skyttedrottning.
- Vi har sagt att det är det vi vill och det ser bra ut. Bara vi kan hålla fokus på slutet så finns chansen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om