Men BG:s damer fick nöja sig med brons: Det känns jättekul

För några veckor sedan vann laget guld i Scania Cup. Men i helgens USM-spel fick Luleå BG:s damer U18 nöja sig med brons.- Det känns jättekul, säger BG-forwarden Allis Nyström till NSD.

Malin Olofsson tar sig förbi en Järvaspelare.

LULEÅ2010-04-22 06:00
I Scania Cups semifinal vann Luleå BG:s damer U18 över Södertälje, tog sig vidare till final och vann guld. Men i ungdoms-SM:s semifinal fick Södertälje-tjejerna sin revansch.
- De hade borta många av deras bästa spelare under Scania. Så det var ett mycket bättre lag vi mötte nu i helgen, säger Allis Nyström.
Semifinalen var en inledningsvis en väldigt jämn match som efter första perioden leddes av Södertälje med 16-14.
En enkel bronsmatch
Även period nummer två fortsatte i samma anda och det dröjde till andra halvlek innan något av lagen kunde koppla grepp om matchen.
Då lyckades Södertälje rycka åt sig en komfortabel tiopoängsledning, en ledning som bara fortsatte att växa matchen ut.
I bronsmatchen stod Järva Devils för motståndet. Det blev en relativt enkel match för BG som tog en snabb ledning på grund av sitt aggressiva försvar.
Slutligen skrevs slutresultatet till 86-59.
- Vi var mycket större och starkare än Järva, säger Nyström.
Allis Nyström var en av lagets bästa spelare under helgen, hon svarade för 16 poäng i vinstmatchen. Även Josefin Vesterberg gjorde bra ifrån sig, för det fick hon en plats i USM:s allstar-lag.