En stenhård match mot Frölunda. Varannan dag. Så har verkligen sett ut för Luleå Hockey sedan SM-slutspelet startade.
Den senaste kvartsfinalen avgjordes dessutom först vid 23.10-tiden på tisdagskvällen - efter att Frölundas Mathis Olimb avgjort i den andra förlängningsperioden.
Direkt efter förlusten började Luleås spelare och ledare genast ladda för kvällens match.
Men hur gör de egentligen det på bästa sätt? NSD lät klubbens fystränare och kostexpert Petter Pettersson svara på den frågan.
- Det viktiga är att hela tiden komma ihåg att äta mer än vad de är hungriga och dricka mer än vad de är törstiga. Grundregeln är att de ska äta minst var tredje timme. Så är det alltid, men framför allt nu i slutspelet, säger Pettersson.
Kan väga sig - efter varje match
Han berättar också att spelarna kan väga sig efter varje match.
Därigenom kan de utläsa hur mycket vikt - och vätska - de har tappat under matchen.
- Går de ner mer än ett kilo så är det viktigt att få i sig mycket vätska. Och mat. Problemet är att vissa inte är så sugna direkt efter matchen, de kan ha svårt att få i sig mat direkt. De får försöka dricka energi istället. Det räcker inte med bara vatten.
Petter Pettersson fortsätter:
- Det finns flera exempel på spelare som får kramp, framför allt målvakter. Och det trots att de kanske druckit fem liter vatten under matchen. När de svettas så mycket måste salterna och andra saker också ersättas.
- Spelarna äter nu magnesiumtabletter under slutspelet och vi har skrivit upp på tavlan att de ska äta extra av naturella nötter, som innehåller mycket mineraler. De kan äta mandlar, cashewnötter och annat. Det är bra att de äter lite extra kolhydrater också och spelarna har köpt hem bär och frukter och sånt med, som de ska äta.
Jag har sett i omklädningsrummet att spelarna fått direktiv om att köpa kokosvatten också?
- Ja, det är en fantastisk naturlig sportdryck, som är väldigt underskattad. Den innehåller precis den vätskeblandning som spelarnas svettas ut. Elektrolyter bland annat. Sedan är kokosvatten magnesiumrikt också. Det är helt perfekt i sin naturliga form
Just vätskan är oerhört viktigt i slutspelet. Vissa spelare i Luleå tar till exempel tre stycken resorb - vätskeersättningstabletter - om dagen. Vissa spelarna har också i ett specialframtaget havssalt, som innehåller elektrolyter och 70 olika sorters mineraler, i det vatten som de dricker.
Men däremot ska spelarna inte dricka mjölk, enligt Pettersson.
- Mjölken i sig är helgonförklarad, men jag tycker inte att det är någon bra produkt. Dels är det slembildande. En elitidrottare har ingen nytta av att känna massa slem i halsen. 70 procent av jordens vuxna befolkning är dessutom laktosintolerant, så det är inget livsnödvändigt livsmedel. Turkisk yoghurt, smör och andra mejeriprodukter går bra, men att dricker du en massa mjölk till maten så blir du snabbt mätt och kanske inte äter så mycket mat.
- Min erfarenhet är att folk upplever mindre irritation i luftvägarna och att slemhinnorna blir mindre irriterade om de avstår mjölk. Jag kände då att jag vill implementera det här i Luleå Hockey också.
Nog om vätska. Spelarna måste äta ordentligt under slutspelet också. Sex mål om dagen, närmare bestämt. Eller sju - om man räknar in den proteindryck som spelarna dricker efter matchen. Exakt vad spelarna äter kan du se i faktarutan här intill.
- De här veckorna, de 4-6 som förhoppningsvis kommer, handlar det bara om att fylla på. Givetvis spelar det in hur mycket istid spelarna får. Har du spelat åtta minuter behöver du inte äta så att du mår illa. Men de som spelar 15-20 minuter och nu uppemot 30 minuter måste äta oerhört mycket.
"Mycket fokus på att äta"
- Det blir mycket fokus på att äta och sova egentligen, nu under slutspelet, säger Petter Pettersson och fortsätter:
- En grej som är tuff är att sova om man har gjort en hög prestation på kvällen. Natten efter match är det ofta svårt att få åtta timmars sömn, men spelarna är experter på att ta powernaps på dagarna. Nu på slutet har vi gått igenom en enkel avslappningsövning som spelarna kan göra efter matcherna med, för att komma ner i varv.
Berätta.
- De ligger på mage och lär sig andas på rätt sätt, genom magen och näsan. Då kommer de snabbare in i lugn och ro-fasen.
Så var det den där biten med att spelarna nu väger mer än vad de brukar göra vid den här tiden på året.
- Nu har vi kört styrketräning regelbundet under säsong. Vi har invägning varje onsdag och styrketräningen har gjort att spelarna inte har tappat 3-4 kilon som de brukar göra under säsongen. Några av spelarna sa: "Fan, vad skönt, jag brukar ha gått ner fyra kilon till den här tiden på säsongen".