Markus Larsson från Kiruna lyfter mot nya höjder - nu är drömgränsen inom räckhåll

Kiruna atletklubbs Markus Larsson blev tävlingarnas man när tredje serieomgången i bänkpress och styrkelyft avgjordes i Luleå i helgen.

Markus Larsson,  Kiruna lyfte bra i helgen.

Markus Larsson, Kiruna lyfte bra i helgen.

Foto: Hans Sternlund

LULEÅ2008-09-09 06:00
Markus som blev fyra förra helgen vid Nordiska Mästerskapen i bänkpress Finland med 265 kg gjorde nu sitt livs tävling med att förbättra personbästa från 277,5 till hela 290 kg som också är nytt distriktsrekord för Norra Norrland.
- Jag har gjort 300 på träning så det kom inte helt överraskande. Jag gick in på 260 kg och höjde till 280 kg som jag inte fick godkänt på Nordiska. Det kändes också lätt så jag höjde till 290 kg och det gick också vägen och det fanns säkert 5 kg till i kroppen för dagen, kommenterar Larsson.
Larsson också optimistisk inför återstående tävlingarna på året
- Målet är förstås att som femte svensk någonsin klara 300 kg. Närmaste chanserna är DM i Skellefteå och SM i november, säger en mycket nöjd Larsson.
Bra resultat av hemmalyftarna
På styrkelyftssidan visade arrangörsklubbens Joakim Lakso sig också från sin bästa sida någonsin. Joakim förbättrade nämligen personbästa i klass 100 från 770 till 785 kg.
- Jag är helnöjd med insatsen. Jag blev femma förra säsongen på SM, men nu är nästa mål på SM en medalj och att klara min just nu drömgräns på 800 kg.
Noterbart i övrigt att debuterande Annika Andersson, Luleå AK, i sin bänkpressdebut i klass 52 noterade 60 kg och är klar för SM på säsongens sjunde bästa resultat i klassen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om