Mardrömsbeskedet - säsongen är över

Det skadade knät visade sig vara ett trasigt korsband.Det innebär att Luleå Hockeys lagkapten Anders Burström kan ha spelat färdigt för säsongen.- Jag räknar med att det kan ta ganska lång tid, säger Burström, som under sin frånvaro på isen kan få en tillfällig roll som ledare kring laget.

LULEÅ2010-02-12 06:00
Allvarliga och långvariga skador och Anders Burström har inte varit någon vanlig kombination genom åren.
Men hittills under 2010 har det mesta gått emot den 34-årige Luleåspelaren.
Det började med en sträckning i en ljumske i mitten av förra månaden som höll Burström borta från spel i nästan två veckor.
Sedan kom nästa smäll - och den av det mer allvarliga slaget.
I matchen mot Frölunda i måndags fick han en tackling som gjorde att knät vreds till.
- Jag klev av och fick behandling i omklädningsrummet. Sedan tejpade vi det hårt. Och med mycket adrenalin i kroppen gick det att fullfölja matchen, berättar Burström, som först dagen efter förstod att något var fel i det sargade högerknät.
Rehabtränar redan
- Det gjorde riktigt ont och var svullet. När vi sedan kom tillbaka till Luleå undersökte vår läkare Yelverton Tegner det och kunde konstatera att knät var skadad, fortsätter han.
Och efter en magnetröntgen för två dagar sedan kom beskedet. Det främre korsbandet var av.
- Det känns så himla tråkigt nu när det äntligen känns riktigt bra ljumsken. Men jag har redan börjat rehabträna och mitt mål är att komma tillbaka så fort som möjligt.
Hur länge blir du borta från spel?
- Det är svårt att säga. Det varierar väldigt mycket mellan olika personer. Men jag tror att vi kommer gå riktigt långt till våren och mitt mål är att kunna spela i slutet av säsongen igen, säger Burström.
"Tappar nyttig spelare"
Så spel i de återstående matcherna i grundserien är inte att tänka på?
- Nej, det kan nog bli svårt.
Kan det bli aktuellt med en operation?
- Det är också svårt att säga i nuläget. Det tar alltid tre-fyra veckor innan man kan se om det behövs göras ett ingrepp, förklarar Burström.
Tränaren Roger Rönnberg lider förstås med sin lagkapten.
- Det är riktigt trist för Anders. Och för oss i laget innebär det att vi tappar en oerhört nyttig spelare, säger han.
Har ni hunnit fundera på hur ni ska ersätta honom på isen?
- Först och främst ska vi försöka få alla hela och friska nu under uppehållet. Sedan får vi se hur vi löser det. Men vi har ju redan Marcus Hurtig uppe i truppen, så vi har 14 forwards att tillgå.
Kan det bli aktuellt att använda Anders i ledarstaben i någon form under sin skadefrånvaro?
- Det är också en detalj som vi ska diskutera lite längre fram. Men Anders har riktigt bra ledaregenskaper, säger Rönnberg.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om