Målet: Ett SM-guld

Efter uppklassningen från pojkar till ungdom är segrar ingen självklarhet för Tobias Jakobsen.Men Luleåbrottaren reviderar inte sin målsättning.- Det är USM-guld som gäller, säger fjolårstvåan.

Råneås Jasmine Gustafsson segrade i klassen äldre flickor, 48 kilo.

Råneås Jasmine Gustafsson segrade i klassen äldre flickor, 48 kilo.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

LULEÅ2012-02-08 06:00

Han är väl medveten om att målet i år, tävlande i U58 i stället för i P47, blir svårare att nå än på länge. En indikation gavs när Jakobsen vid hemmatävlingen Lulebo Cup ställdes mot två år äldre och betydligt tyngre Jesse Kauppinen från BK Snar.

- Visste ju att han är bra. Jag höll i alla fall på att få in en nacksving men han kom ut med huvudet så jag hamnade på mage i stället, säger Jakobsen som fick gå poänglös från matchen och fortsätter med ett skratt:

- Jag är ju yngst i klassen nu. Varje seger är bra...

"Klassen känns rätt för mig"
Och mot klassens andra motståndare, Kauppinens klubbkollega Denis Ismailov, blev det faktiskt en framgång.

- Har mött honom förr och brukar vinna. Jag får vara nöjd med tävlingen - och klassen känns i alla fall rätt för mig.

I K24 möttes Kevin Schroderus, Kiruna, och Lucas Nilsson, Gällivare, för andra gången - någonsin. De två purfärska brottarna, sex och sju år gamla, har hunnit med en drabbning i Gällivare. Också då med Lucas som segrare - men nu blev det en bra mycket jämnare match. Sedan första perioden gått till Kevin tog Lucas över en aning och vann efter ytterligare två stenhårda perioder.

- Mmm, medger han på frågan om det var en tuffare match än första gången. En taktikändring gav också en fin mara mot slutet, i stället för de inledande försöken att hitta nacksving. Ingen av brottarna rådde dock på hemmabrottaren Niklas Håkansson som till slut fick stiga högst upp på pallen i tävlingens lättaste klass.

Gällivare SK vann klubbtävlingen före BK Snar på andra och arrangerande Luleå BK på tredje plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om