Mäkäläinen tänker göra sig ett namn även i Sverige

Meriterad hemma i Finland.Men okänd i Sverige - än så länge.För Vesa Mäkäläinen tänker göra avtryck i Plannja.- Det är min stil att spela med mycket energi, säger den 22-årige forwarden.

Vesa Mäkäläinen vann finska mästerskapet förra säsongen. Nu siktar han på att ta hem ett SM-guld med Plannja Basket.

Vesa Mäkäläinen vann finska mästerskapet förra säsongen. Nu siktar han på att ta hem ett SM-guld med Plannja Basket.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2009-09-24 06:00
Vesa, vem?
När Plannja presenterade ett av sina nyförvärv tidigare i år var det säkert en hel del människor som höjde på ögonbrynen.
Men Plannja hade en tanke med den finländske landslagsmannen.
Och så här långt har planen fallit väl ut - till och med mer än vad Plannjaledningen hoppats på.
Vesa Mäkäläinen har imponerat stort under försäsongen.
- Det har gått riktigt bra, det tycker jag absolut. Vi hade en riktigt bra resa i Finland, där vi spelade ihop oss ganska bra, säger 22-åringen, när NSD träffar honom efter en av de sista träningarna före premiären.
- Det ska bli riktigt kul att det äntligen börjar. Jag är inte nervös, men jag är...ja, mer förväntansfull tror jag. Jag vet ju inte alls vad det är som väntar, fortsätter han.
Finsk mästare
Efter säsongen i Finland, som slutade med en mästartitel, hörde Plannja av sig.
Och 22-åringen tvekade inte en sekund för att åka västerut.
- Det var bara att tacka ja direkt. Plannja är den bästa klubben i Norden och ett bra steg för mig att ta i min karriär. Här har jag alla chanser att utvecklas ytterligare, förklarar han.
Gillar försvarsspel
Mäkäläinen är forward och har redan börjat hitta rätt med insidekollegorna John Rosendahl, Johan Åkesson och David Hult.
- Jag tycker det har fungerat bra så här långt, men det finns fortfarande mycket kvar att jobba på, säger Mäkäläinen, som i första hand är tänkt som en avlastare åt Rosendahl.
Men finländaren har många kvalitéer som kommer ge honom gott om speltid i vinter.
- Min absoluta styrka är försvarsspelet. Det är det som jag ska försöka bidra med så mycket jag kan. Men jag spelar också med mycket fart och energi. Det gillar jag verkligen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om