Luleåträffen - en fjäder i hatten för dubbelparet

Hemmaspelaren Nicole Villena och Alva Lundqvist, Skellefteå, spelade en tuff singelfinal vid Luleåträffen.Därmed var den optimala dubbelkombinationen given.- Vi har bara spelat med varandra en gång förut - och då gick det dåligt, säger duon som nu gjorde rent hus i sin klass.

Daniel Niia efter singelsegern i U13 mot Albin Andersson (bakre spelaren till höger).

Daniel Niia efter singelsegern i U13 mot Albin Andersson (bakre spelaren till höger).

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ2012-10-31 06:00

12-åriga Villena och 14-åriga Lundqvist möttes i damernas B-final sedan Lundqvist besegrat Arvidsjaurspelaren Erika Renberg med klara 21-13, 21-10 och Villena slagit ut Väsbys Leila Maxe med jämnare 22-20, 21-15. Villena var också den som var mest på hugget från start och tog första set med 21-17 - men sedan tog Lundqvist över matchen och vann via 21-13, 21-15.

- Jag fick ont i huvudet efter den matchen, säger Alva Lundqvist och ler.

- Det var ganska jämnt, konstaterar Nicole Villena.

De två starka singelspelarna valde också att forma dubbelpar, något man bara gjort en gång förut - och då med mindre lyckat resultat. Men nu var det inga oklarheter när duon, den här gången i klass U17, först besegrade Kista/Kiruna -paret Sofia Andersson och Johanna Palomäki med 21-11, 21-12 och sedan fortsatte i samma stil mot Arvidsjaurspelarna Erika Renberg och Linnea Westin.

- Det blev ingen jättejämn final, medger Villena efter segern med 21-16, 21-12.

Kanske hade framgången något med positionsspelet att göra? Tjejerna funderar innan Alva nickar:

- Jag brukar attackera ganska mycket där framme.

- Och jag brukar spela ganska mycket där bak, fyller Nicole i.

I U13-finalen fick Kirunaklubben Fjäderns Daniel Niia, 12 år, en lika klar resa via 21-11, 21-10 mot hemmaspelaren Anton Enbuske och sedan 21-11, 21-11i finalen mot jämnårige Albin Andersson, Skellefteå. Motståndaren var snabb med förklaringen bakom Niias seger:

- Jag har sämre fotarbete och sedan slår han längre, han har lättare att pressa. Jag hade bra spel en period i andra men det var för sent.

De två singelfinalisterna valde likt Villena/Lundqvist att forma dubbelpar över klubbgränserna - och gick precis som tjejerna hela vägen till seger. Finalen slutade 21-16, 21-7 mot Skellefteåparet Julius Andersson och Pontus Lindberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om