Luleåspelare klara för Visby

Eva Hägg-Myntti och Marie Åström packar väskorna och flyttar till Gotland. Det blir en comeback i Damligan i basket med Visby Ladies.- Det blir ett äventyr. Och jag ska ge järnet, försäkrar Eva Hägg-Myntti.

Eva Hägg-Myntti är klar för spel med Visby.

Eva Hägg-Myntti är klar för spel med Visby.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2009-09-03 06:00
Eva och Marie har ett förflutet i Luleå Basket men spelade i ettan med Luleå Stars i fjol. Luleåtjejerna har länge haft kontakt med Visby och har funderat fram och tillbaka. Nu har de beslutat sig för att tacka ja till erbjudandet.
- Det var ett gemensamt beslut och nästa fredag reser vi ner, berättar Eva Hägg-Myntti.
I Visby väntar heltidsjobb för de två..
- Jag har ju besökt Visby under tiden med Luleå Basket. Det är en mysig stad. Det är förstås betydligt lugnare på vinter, men då får vi mer tid att satsa på basketen. Det ska bli kul att se något nytt, säger Eva.
Det blir en rejäl satsning?
- Absolut. Jag vet inte så mycket om laget men Visby har planer på att förstärka med tre utländska spelare om ekonomin tillåter.
Dessutom ser det ut som om lagets mamma, Marie Söderberg, 44, fortsätter ytterligare ett år. I så fall hennes 26e säsong i laget.
Visby coachas av två luleåbekanta: Tommy Johansson, bror till Mikael på Luleå Basketgymnasium, är huvudcoach och Mikael Blomqvist är assisterande coach. De två coacherna hade hoppats på tre spelare med förflutet i Luleå, men Anna Brännvall tackade nej. Blomqvist var tidigare coach i Eskilstuna Basket, där Marie Åström spelade för två år sedan. Nu förenas de i Visby Ladies.
1995 upplevde Visby sin hittills största framgång: SM-guld efter 3-2 i finalen mot - Luleå.
Hur kommer det att kännas att ställas mot Luleå i vinter?
- Både spännande, konstigt och lite vemodigt, säger Eva Hägg-Myntti, som hoppas på en nytändning. Hon var en av spelarna som ingick i det U19-landslag som tog silver i VM 2007.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om