Luleå SK:s vilda kamp för poäng

Bättre start än mål i första minuten är svårt att få.Men trots ett klart spelövertag fick Luleå SK bara en poäng med sig från division III -drabbningen mot Sunnanå.- Vi skapar mycket men har svårt att vara riktigt farliga på slutet. Det känns surt, medger Kristian Uusihannu.

Kristian Uusihannu och hans lagkamrater hade problem med att få in bollen.

Kristian Uusihannu och hans lagkamrater hade problem med att få in bollen.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2012-05-21 06:00

Efter bara en minuts spel small det alltså i bortamålet på Hertsöns konstgräsplan. Magnus Fagerqvist kom loss på sin högerkant och kunde skicka en lång boll över gästernas målvakt. Rena drömstarten, med andra ord, men frågan är om det gick f-ö-r fort..?

- Kanske...det kändes ju jättebra att ta ledningen tidigt och så men...i första halvleken har vi typ 15 inspel men får inte dit bollen. Vi har en del att jobba på, konstaterar lagkapten Uusihannu.

Snabb kvittering
Sunnanå kvitterade redan i åttonde minuten sedan ett vänsterinlägg lotsats förbi utrusande hemmamålvakten Arvid Nyberg och till sist en hjälplös Uusihannu. Men det skulle inte varit någon katastrof om LSK bara lyckats spetsa sina talrika avslut en liten, liten aning.

- Vi har svårt att skapa några riktigt klara chanser. Så känns det, tyvärr, säger Kristian Uusihannu som stod för en handfull väloljade hörnor. Utan utdelning...

- De har funkat förut. I dag skapar vi en del farliga chanser på dem men får inte dit bollen.

Fick inte in bollen
Efter en liten svacka mitt i matchen höjde LSK tempot mot slutet och förde så gott som allt spel. Men Sunnanå försvarade sig väl. Kanske är det ingen slump att de oskiljaktiga konkurrenterna nu förblir tabellgrannar på exakt samma poäng..?

- Det känns ändå som ett lag vi ska slå, säger Uusihannu.

Efter att ha fått ett hårt skott i huvudet med bara minuter kvar tvingades målskytten Magnus Fagerqvist dessutom kliva av med vad som kan vara en hjärnskakning.

- Vår bästa målskytt. Vi får hoppas han är pigg i alla fall, avslutar Kristian Uusihannu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om