Luleå föll med uddamålet

Luleå Hockey hade ledningen efter en period.Men sedan vände HV71 – och vann med 5-4.

Nummer 76 i HV71 Johan Davidsson 2-2 till högerunder lördagens  ishockeymatch i elitserien mellan HV71 och Luleå HF  i Kinnarps Arena i Jönköping

Nummer 76 i HV71 Johan Davidsson 2-2 till högerunder lördagens ishockeymatch i elitserien mellan HV71 och Luleå HF i Kinnarps Arena i Jönköping Foto: Mikael Fritzon / SCANPIX / Kod: 62360

Luleå2009-10-17 19:10

Luleå Hockey jagade en ny seger i elitserien när laget under lördagen mötte HV71 på bortaplan.

Och till en början såg det riktigt lovande ut.

I och för sig tog HV71 ledningen med 1-0 efter sex minuter genom Jukka Vuotilainen.

Men sedan var det Luleå för hela slanten.Emil Lundberg kvitterade till 1-1 efter åtta minuter och knappt tre minuter senare gav Karl Fabricius Luleå ledningen i numerärt överläge.

I mittperioden tog HV71 över spelet – och ledningen.

Johan Davidsson kvitterade till 2-2 ganska omgående och sedan rullade det på för hemmalaget.

Innan period nummer två var över visade resultattavlan 5-2 efter ytterligare mål av Andreas Falk, Janne Niinimaa och David Petrasek.

Efter 40 minuter kändes matcher mer eller mindre avgjord.

Anders Nilsson blev utbytt i pausen och ersattes at Mattias Modig.

Men Luleå gjorde en bra avslutning och reducerade först till 5-3 genom Mikael Lidhammar och med bara drygt två minuter kvar satte Johan Fransson 5-4.

Roger Rönnberg och Roger Kyrö försökte få till en reducering genom att plocka ut Mattias Modig i slutminuten, men HV71 höll undan, vann med 5-4 och tog därmed klubbens sjätte raka seger

Nästa match för Luleå är på torsdag hemma mot Timrå.

N n Mycket talar för att St Louis-backen Alexander Hellström kan göra debut i Luleåtröjan då.

22-åringen, som NSD tidigare har berättat om verkar ha löst sitt kontrakt med NHL-klubben.

- En ny spelare kommer anlända till Luleå under söndagen, säger en källa till NSD.

Rödgul röra: Svart period fällde Luleå
 Matchbloggen: Matchen minut för minut
 Rött och gult: Bloggar och artiklar om Luleå Hockey

Matchfakta

HV 71-Luleå    5-4 (1–2, 4–0, 0–2)
Första perioden: 1–0 (6.10) Jukka Voutilainen (Johan Davidsson, David Petrasek), 1–1 (8.31) Emil Lundberg (Robin Lindqvist, Mikael Lidhammar), 1–2 (11.01) Karl Fabricius (Robin Olsson) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 2–2 (3.35) Johan Davidsson (Janne Niinimaa), 3–2 (6.11) Janne Niinimaa (Björn Melin), 4–2 (14.13) David Petrasek (Martin Thörnberg) spel fem mot fyra, 5–2 (15.55) Andreas Falk (Oscar Sundh, Björn Melin).
Tredje perioden: 5–3 (10.30) Mikael Lidhammar (Thomas Raffl), 5–4 (17.23) Johan Fransson (Pär Arlbrandt, Jonathan Hedström).
Skott: 26–26 (8–12, 12–3, 6–11).
Utv, HV 71: 6x2, 1x10. Luleå: 7x2, 1x10.
Domare: Niklas Lovefall, Vallda.
Publik: 7 000.