Luleå DFC föll - trots bra insats

Bottenlaget Luleå DFC föll med 0-2 mot Själevad.Men tränaren Peter Grundström hyllar insatsen.- En av våra bästa matcher i år, säger han

LULEÅ2012-08-20 06:00

Luleå Damfotboll kommer från division IV. Själevad kommer från division I. Luleålaget ligger näst sist i damtvåan och gästerna är med i toppstriden.

Så var förutsättningarna inför mötet på Skogsvallen.

- Med tanke på det gjorde vi en jättebra match. Under den här säsongen har vi spelat som bäst när vi möter Själevad, säger Peter Grundström.

Men det spelade ingen roll - skillnaden var för stor. Själevad var det spelförande och skapande laget under den första halvleken och gjorde 1-0 efter drygt 20 minuters spel.

Och det skulle smälla igen bakom Malin Boström i Luleåmålet. I matchminut 46 utökade Själevad ledningen till 2-0.

- Det här var en få glädjeämnen den här säsongen. Vi ger inte upp och gör en bra match både defensivt och offensivt, säger Grundström.

Men Själevad var ett nummer för stort hela tiden och Luleå DFC var egentligen aldrig nära att vinna. Hemmalaget torskade med 0-2 och jagar fortfarande sin första vinst i damtvåan.

- Vi hade alldeles för få bra målchanser för att kunna vinna i dag. Men det var ett fall framåt för oss. Vi måste få upp självförtroendet ännu mer för att vinna den där första matchen, säger Grundstöm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om