Liras blytunga trend håller i sig

Trots att Lira BK var det spelande laget matchen igenom slutade det med förlust i helgens bottenmöte med Blåsmark i damtvåan.- Det känns riktigt surt, säger Liras Linnea Halatchev efter 1-2-förlusten.

LULEÅ2010-09-06 06:00
Inför matchen mot Blåsmark var Lira BK seriens näst sämsta lag och tätt ovanför placerade sig gästerna från Piteå. Lira har inte vunnit en enda match sedan början av juni, men i den senaste matchen mot Blåsmark tog luleålaget hem segern och hoppades på att kunna göra om det på hemmplan.
- Vi var det spelförande laget. Det är därför det känns så tungt när vi förlorar en sån här match, säger Linnea Halatchev.
Ingen skärpa i avsluten
Men under lördagens drabbning verkade ingenting fungera för Lira. Trots att laget skapade bra målchanser gång på gång fanns det ingen skärpa i avsluten. I stället kunde Blåsmark göra 1-0 i den trettionde minuten.
Och även om Lira kvitterade till 1-1 med bara en kvart kvar att spela, genom en straff från Halatchev, rasade man ihop bara några få minuter senare. Då kunde det gästande laget nicka in 2-1 vilket blev slutresultatet och efter denna förlust ligger luleålaget sist i serien.
- I slutändan handlar det om vilket lag som lyckas göra flest mål. Det lyckades göra mål på sina chanser och det gjorde inte vi, säger Halatchev.
Nu är det bara tre omgångar kvar av den norra damtvåan och i Liras nästa match väntar topplaget Assi på bortaplan. Liras mål: Linnea Halatchev.