Larsson stor matchvinnare för Alvik: Jag har tryck i fötterna

Kvällsderbyt mellan jämna bottenlagen Bergnäset och Alvik började med avvaktande spel och en hel del misstag.Men det var gästerna som till slut fick utdelning. Och en tvåmålsskytt.- Jag har tryck i fötterna nu, säger Simon Larsson efter 0-2, lagets andra raka seger.

Alviks Simon Larsson blev stor matchvinnare i bottenmötet med Bergnäset. Larsson gjorde båda målen när Alvik vann med 2-0 och tog säsongens andra seger.

LULEÅ2011-05-31 06:00

Förutsättningarna kunde knappt varit jämnare. Hemmalaget Bergnäset och Alvik hade båda varsin seger, i senast spelade matchen, på samma dag och dessutom varsin oavgjord match. Ställningen i försäsongsmöten: 1-1. Givetvis.

Det saknades heller inte chanser i någon riktning. Men medan Alvik avslutade med grova missar hade Bergnäset ett par vassare lägen, som när Johan Nyberg i 16:e minuten vänsterframspelad av brorsan Petter kunde driva över Alvikmålvakten Anders Eriksson till enkelt avslut - men lyfte över och fick se bollen rulla av ribban.

Fick bra lägen
- Vi var stressade, menar hemmakaptenen Jonas Boman.

Alvik tog i stället ledningen när Simon Larsson i 33:e minuten rullade sin 25 meters frispark lågt till vänster om både mur och hemmamålvakt.

- Det är i år jag börjat skjuta frisparkar. Känner att jag har tryck i fötterna nu, säger Larsson - som gjorde mål på nära nog exakt samma sätt i förra matchen - och ler.

Bergnäset startade bra i andra halvleken men tappade definitivt gnistan när Alvik i 55:e minuten ökade sin ledning.

Målet kom åter genom Simon Larsson som med Ahmad Habib bredvid sig drev utmärkt hela vägen upp mot hemmamålet men avslutade rakt på Victor Lid - som var på men olyckligt tappade bollen.

- Deras backar var tvungna att sprida ut så jag fick bra läge. Men visst var det tur med avslutet, medger skytten efter säsongens tredje mål.

Resultatet ger Alvik ett skönt kliv från tionde till sjunde plats i division III -tabellen - och behövlig arbetsro.