Kraftigare motor - då blev det lekande lätt för Nyberg i Nordcupen

Per Nyberg fortsätter att dominera motocrosserien Nordcupens tyngsta klass.I Luleå blev det åter fyra raka heatsegrar - trots att Nyberg nu testade att vänta på startlinjen (!) i två heat.- För träning, då får man ju köra om lite, säger Bodenföraren och skrattar.

Cupledaren Per Nyberg och jagande Marcus Omnell sida vid sida i utgången av startkurvan.

Cupledaren Per Nyberg och jagande Marcus Omnell sida vid sida i utgången av startkurvan.

Foto: Martin Thelenius / Expressum

LULEÅ2012-08-27 06:00

Nyberg söker ständigt nya utmaningar i klassen han dominerat så länge. Vid lördagens första heat valde föraren helt enkelt att vänta vid starten för att sedan köra upp sig genom hela fältet.

- Lät dem fara över hela rakan, tänkte jag skulle köra upp mig litegrann...

Andra heatet startade Nyberg dock på normalt vis. Närmaste konkurrenten Marcus Omnell slogs hårt om utgången av första kurvan men Nyberg var den som kom ut i ledning och kunde öka hela vägen till mål.

På söndagen var det åter dags för en specialstart.

- Väntade 40 sekunder eller något sådant. Det var ju inte så ansträngande heat men nu fick man ju köra lite i alla fall, konstaterar segraren som trots full pott i de fyra körda tävlingarna ännu inte kan räkna hem totalsegern i Nordcupen.

- Marcus (fyra andraplatser i helgen) hänger ju på och då drar det inte iväg så mycket, jag tjänar bara nio poäng per heat.

Därmed kan Omnell fortfarande ta över när sista deltävlingen körs i Boden om två veckor. Men med 196 poängs ledning ska Nyberg näst intill missa hela tävlingen för att tappa förstaplatsen. Och Omnell hyser trots en utmärkt säsong inget större hopp om att kunna slå rivalen.

- Det är s-å svårt att köra mot Per. Jag har 250 och han en 450-kubikare, det är så mycket mer att köra med. Men jag är nöjd med mina resultat, säger Omnell och framhåller särskilt niondeplatsen vid SM-deltävlingen i Ulricehamn.

De två förarna möts också vid den avslutande SM-deltävlingen i Västerås om tre veckor - men ingen av dem tror på framskjutna placeringar.

- De har en hårdbana. Inte min starka sida men vi får väl se, säger Omnell. Nyberg är inne på precis samma linje och konstaterar utan tvekan:

- Inte mitt underlag. Ska man vara på pallen måste det vara sand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om