Kaptenens ilska gav Notviken drömstart

Tierp kom med en tyngd Notviken inte sett i årets division II.Men efter en bergsäker försvarsinsats och ett hjältemål satt ändå första kvalsegern.- Jag blev lite arg och då brukar det gå bra, förklarar en leende Jennifer Rönnberg.

Segerglädje. Målskytten Jennifer Rönnberg och hörnläggaren Frida Abrahamsson gör high five efter 1-0 mot tunga Tierp.

LULEÅ2012-09-24 06:00

Lagkaptenen hade liksom resten av laget efter en bra matchstart fått känna på ett alltmer aggressivt spelande Tierp. Motståndaren visade sig precis som Notviken vara ett försvarsstarkt lag och när man eftersom tog över också mittspelet allt mer började hemmafrustrationen synas.

Vassa anfall
Men det var aldrig någon ojämn match - Notviken kompenserade mer än väl med sina vassare anfall.

Som när Ida Lejon efter 20 minuter klackade knappt utanför högerstolpen från utmärkt läge, när centralt placerade Rönnberg i 29:e sköt hårt i ribban eller när Fredrika Karlsson i 41:a sköt strax utanför efter bra inspel av Jenny Forssberg.

Tierp avslutade halvleken med att bryta igenom och få in en boll Anna Carlsson-Dahlberg hade klara problem med men totalt var alltså oddsen ändå goda inför andra halvleken.

Krysset - alltid ledigt
Det gällde bara att komma med lite mer jävlaranamma i anfallen.

Efter ytterligare ett par bra chanser, av Lejon och Caroline Gyllander, spelade sig Notviken som pressat allt hårdare till en högerhörna. Frida Abrahamsson skruvade strax utanför klungan vid bortre stolpen - där Jennifer Rönnberg hade huvudet fritt. Bollen gick vackert mot vänsterkrysset.

"Nu jävlar ska den in"
- Det gick så fort att jag knappt uppfattade att den var i mål. Men det var ruggigt skönt, kanske det skönast mål jag gjort, säger hon och tillägger:

- Tänkte bara att nu jävlar ska den in...

Något överraskande var det Notviken som fortsatte pressa och hade ett klart övertag under matchens sista minuter.

- Vi maler nästan ner dem. Men visst blir vi tillbakatryckta i mitten av matchen, de var stabila och duktiga med boll. Skitkul med riktigt hårt motstånd, avslutar kaptenen som nu får ett par veckors vila innan bortamatchen mot andra kvalmotståndaren Östersund.

Notviken vann också den rutinmässiga straffläggningen med 5-4 efter sex skott och har därmed ett perfekt läge inför fortsättningen.