Jennie Öberg får chansen i Kuusamo

Premiären är avklarad.Och redan nu laddar det svenska skidlandslaget för kommande världscuptävlingar i finska Kuusamo i helgen.En av åkarna som förbundskaptenen Rikard Grip är extra nyfiken på är Piteååkaren Jennie Öberg.- Det ska bli riktigt spännande att se vad hon kan göra, säger Grip.

Piteååkaren Jennie Öberg.

Piteååkaren Jennie Öberg.

Foto: Aleksandar Djorovic

LULEÅ2011-11-22 06:00

När NSD når den svenske damkaptenen Rikard Grip har han och kollegorna nästan precis tagit mark i Sverige efter premiärhelgen i Norge.

Och med lite distans på tävlingarna lyder hans analys så här:

- Vi gjorde väl en okej premiär, men kanske inte vår bästa. Det som gladde mest på damsidan var Charlotte (Kalla), som visade riktigt bra form, säger Grip, som hoppas få se fler bra svenska formbesked redan till helgen.

För då körs den andra världscuptävlingen i finska Kuusamo.

Öberg kan skrälla i sprinten
Under måndagen presenterade Grip och kollegan Joakim Abrahamsson trupperna och flera nya namn gör då säsongsdebut i världscupen.

- Vi kommer släppa fram en hel del nya och unga åkare som kommer få vara med för att se och lära. Det är inte rimligt att ha samma förväntningar på dem som vi har på de mer etablerade åkarna. Men våra unga åkare behöver få erfarenhet, säger Grip.

En av åkarna som han är extra nyfiken på är Kalixtjejen Jennie Öberg som tävlar för Piteå.

- Det ska bli riktigt spännande att se vad hon kan göra. Jennie är en offensiv åkare som hade en bra säsong i fjol och hon ser riktigt bra ut nu också. Hon var bland annat på pallen på U23-VM i sprint och det är i sprint som hon har sin främsta gren. Får hon bara till ett bra kval kan allting hända, säger Grip.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om