Jätten ska frälsa LF

I går landade LF Baskets nya slutspelsvapen: Irländaren Conor Grace.Och nu hyllas värvningen av hans förre tränare - guldcoachen Kelly Grant.- Han är en av mina favoritspelare, säger Grant till NSD.

Foto:

LULEÅ2013-02-18 06:00

Det är ingen hemlighet - LF Basket har haft en de sämsta säsongerna på över tio år. Laget har haft stora problem att vinna *

När klubben skickade hem sin senaste amerikan, Corey Stokes, och bytte ut honom mot LaMarcus Reed tappade LF inte bara en superskytt - utan även 15 kilo att använda under korgarna. Därför har LF Basket valt att värva den 210 centimeter långe tuffingen Conor Grace. Och redan i går gjorde irländaren sin första träning med klubben.

- Det känns bra att vara här. Det är inte riktigt samma sak som hemma i Irland. Men jag har verkligen sett fram emot det, säger Conor Grace.

Har vunnit SM-guld
Och forwarden Conor Grace är inget nytt ansikte i svensk basket. Nej, faktum är att han kom till basketligan redan säsongen 2007/2008 och sedan dess har han spelat i tre olika klubbar. Norrköping, Uppsala och Örebro. Guldcoachen Kelly Grant har haft honom i både Norrköping och Uppsala - och nu hyllar han LF:s senaste värvning.

- Vill man ha en spelare som kommer in i laget på en gång och verkligen jobbar hårt för laget så ska man ta Conor Grace. Jag funderade på att värva honom till Uppsala igen. Han är en av mina favoritspelare, säger Grant.

Kapten i landslaget
Är han det LF behöver?

- Om man förväntar sig en kille som går in och gör 25 poäng per match är det fel spelare. Men han är otroligt spelintelligent och har ett bra trepoängsskott. Conor gör allting för att hans medspelare ska bli bättre och gör alltid som han blir tillsagd.

Grace har varit lagkapten för det irländska landslaget under flera år. Och nu är hans uppgift tydlig: Han ska bidra med tuffhet, ledarskap och skytte under slutspelet.

- Jag var också lagkapten på college så jag hoppas jag kan bidra med mina ledaregenskaper här också. Mitt mål är att hjälpa laget på alla sätt jag bara kan, säger Grace.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om