Jaakola och Olausson blir kvar i Luleå

I förrgår blev Daniel Mannberg och Jonas Berglund klaraNu har nyckelspelarna Niklas Olausson och Topi Jaakola också skrivit på för två nya säsonger med Luleå Hockey.- Har inte ens lyssnat på andra lag, säger Olausson, 25.

Jaaa...kola. Den finske backen Topi Jaakola blir kvar i Luleå. Samma sak gäller centern Niklas Olausson.

Jaaa...kola. Den finske backen Topi Jaakola blir kvar i Luleå. Samma sak gäller centern Niklas Olausson.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2012-03-10 06:00

KHL-lag har jagat den finske landslagsbacken Topi Jaakola.

Konkurrerande elitserieklubbar har ryckt i Luleåcentern Niklas Olausson. Men i går bestämde sig de två spelarna för var nästa säsong skall tillbringas.

Och det blev varken i Ryssland eller något nytt svenskt lag. Valet blev samma som de senaste åren - Luleå Hockey.

- Det känns jättekul att Topi vill stanna i Luleå de kommande två åren. Han är ett superproffs ut i fingerspetsarna, säger sportchefen Lars "Osten" Bergström till klubbens hemsida.

- Han (Niklas Olausson) har chansen att bli en av de ledande centrarna i svensk hockey. Det känns jättebra att få fortsätta jobba tillsammans med Niklas som har visat på en fantastisk utveckling på alla områden, säger Bergström.

Niklas Olausson är inne på sin tredje säsong med Luleå Hockey. Under 2011/2012 har han utvecklats till en av lagets absolut största stjärnor. Olausson är nu den interna poängkungen i Luleå Hockey. Och under grundserien har han svarat för 33 assist och åtta mål - 41 poäng - på 53 matcher med laget.

"Trivs fantastiskt bra"
- Det känns jättebra att vi är överens. Helheten stämmer för mig i Luleå. Jag har inte ens lyssnat på andra lag. Här trivs jag med tränarteamet, med laget och jag känner att jag utvecklas i rätt riktning, säger Niklas Olausson.

Topi Jaakola är den finske landslagsbacken som kom till Luleå inför den förra säsongen. Han har varit en av lagets mest pålitliga backar under sin tid i laget och har gjort 15 poäng under grundserien.

- Jag är väldigt tacksam gentemot Luleå Hockey att jag får chansen att fortsätta spela här. Jag har sedan jag kom hit trivts fantastiskt bra med både staden och laget, säger 28-årige Jaakola.

Förutom Olausson och Jaakola har Luleå skrivit fast fler spelare inför nästa säsong. Toni Koivisto, Jonas Berglund och Daniel Mannberg har alla fått nya kontrakt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om