IFK Luleås plan för att ersätta Johan Isaksson

Johan Isaksson riskerar att bli borta en längre tid.Då har IFK Luleå en plan i beredskap.- Är det en långvarig skada måste vi förstås se över på hur och om vi ska ersätta honom säger sportchefen Hans Boman.

Johan Isaksson kan bli borta länge.

Johan Isaksson kan bli borta länge.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2012-02-28 06:00

Årets säsong har hittills bara blivit en knapp halvlek för IFK Luleåspelaren Johan Isaksson.

Och i värsta fall blir det inte längre heller.

För knäskadan han ådrog sig i årets första träningsmatch mot Morön kan vara betydligt allvarligare än vad man först befarat.

- Jag blir borta några veckor, kanske en månad. Men jag ser det trots allt positivt, jag trodde att det skulle var värre, sa Isaksson till NSD då.

Men nu misstänker läkarna att den 31-årige veteranen har fått en skada på ena korsbandet.

- Jag pratade med Johan tidigare i dag och han väntar på att få en magnetröntgentid i Umeå. Det ska väl bli klart vilken dag som helst, förklarar Luleås sportchef Hans Boman och fortsätter:

- Ortopeden och vår sjukgymnast misstänker att det kan vara något fel och de vill ha ett snabbt svar på magnetröntgen.

Vill ha en central mittfältare
I värsta fall skulle ett skadad korsband innebära att Isaksson kan bli borta en längre tid.

Och Hans Boman har redan börjat förbereda en plan om det skulle visa sig att Isaksson missar största delen av årets säsong.

- Vi har koncentrerat allt på att försöka hitta en central mittfältare innan den 31 mars. Men skulle det bli en jättelångvarig skada för Johan måste vi förstås se över på hur och om vi ska ersätta honom, förklarar sportchefen, som eventuellt har ett färdigt alternativ inom räckhåll.

Tidigare i vintras tränade den ryska duon Rodion Shishav och Sergei Popov med klubben.

Och enligt Boman är Shishav inte helt avskriven.

- Han gjorde det bra på träningarna. Vi kan inte säga att vi räknar bort honom. Han gjorde ett gott intryck när han spelade till vänster på kanten, säger han och fortsätter:

- Men vi hoppas naturligtvis att Johan ska få ett bra besked och att det inte ska ta så lång tid. Det är vår optimistiska inställning. I dagsläget räknar vi fortfarande med Johan den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om