Högklassig hoppning i helgen

Systrarna Sandberg dominerade de tyngsta klasserna vid säsongsavslutningen på Kalvholmen.Men Charlotta Lindelöf, tvåa i söndagens avslutande 1.20-hoppning, hade god tröst.- Fick veta att championatet var klart innan hoppningen, ler hon.

Emelie Sandberg vann helgens enda 1.30-hoppning...

Emelie Sandberg vann helgens enda 1.30-hoppning...

Foto: Martin Thelénius

Luleå2009-10-05 06:00
Dundretryttaren var nog mer nöjd med den segern - kvittot på en väl genomförd hoppsäsong i länet - än med sista tävlingen. Söndagens 1.20 såg inte utmärkande svår ut men ekipagen rev ändå ut sig från toppstriden på löpande band. Sjätte paret, Johanna Sandberg med Milford, var första att klara en felfri runda och direkt därpå följde Lindelöf. Också hon felfri - men med två futtiga tiondelar långsammare tid över omhoppningsdelen, 26,70 mot Piteåryttarens 26,50...
- Tänkte väl inte så mycket på farten utan mer på att göra en bra runda, att vara felfri, säger hon efter andraplatsen.
För Johanna Sandberg blev segern en liten revansch efter lördagens två avgörande nedslag - dels i 1.10, dels i 1.30 där i stället storsyrran Emelie segrade, också då med Charlotta Lindelöf på andra plats. Lindelöf vann å andra sidan lördagens 1.20.
- Vid den här tiden har man ställt in sig på inomhusförhållanden, det blir svårt att hitta rätt tempo, funderar Johanna Sandberg apropå den hastigt utflyttade Luleåtävlingen.
Charlotte Lindelöf nådde helgens topplaceringar med tolvåringen Lehigh Valley, inte "championatshästen" Super Olle. Glädjande i sig efter fjolårets besvärliga skada.
- Han bröt benet och kunde inte tävla förrän i juni i år. Så det är jätteroligt att han gått felfri rakt igenom den här helgen. Det känns som en bonus, summerar hon.
Dessutom har det hunnits med ett försök på 1.40, dock med ett nedslag, vid SM i Umeå senast. Nu är det dock färdigtävlat för säsongen - men Johanna Sandberg har ett stort uppdrag kvar.
- Ja, eftersom jag vann stilhoppningen vid Agriahoppet (1.20) ska vi till Globen och Stockholm Horse Show i slutet av november.
Och d-e-t är tungt värre.
- Oerhört stort att bara få åka dit. Och placeringar, det ska man inte ens tänka på, avslutar hon brett leende.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om