Helt försvarslösa

När försvaret började stämma för Luleå BG hade Luleå Stars inget svar. BG lyckades med det omöjliga och vann derbyt med 74-53.- Vi har ett så pass bra lag att vi ska kunna vinna mot Stars, säger BG:s Ellen Nyström till NSD.

Luleå BG:s landslagsguar Ellen Nyström utmanar Luleå Stars Martina Renholm i helgens derby.

Luleå BG:s landslagsguar Ellen Nyström utmanar Luleå Stars Martina Renholm i helgens derby.

Foto: Kurt Engström

LULEÅ2010-11-29 06:00
NSD har tidigare berättat om Luleå BG:s damer födda 1993 och beskrivit den som en gyllene årgång.
Och 93-tjejerna är utan tvekan den bästa årgången som spelat i BG-linnet sedan Frida Aili och Frida Grahn gick på gymnasiet. Det visade BG verkligen upp i helgens derbymatch mot Stars.
- Det var lite upp och ner för oss. Men stundtals visade vi upp riktigt bra lagspel, säger Ellen Nyström.
Inledningsvis var det dock inte helt självklart att Luleå BG skulle lyckas besegra Stars. Trots att BG ledde med fem poäng inför den andra perioden kändes det som att Stars kunde hetta till när som helst. Så blev inte fallet.
Nej, i stället var det BG som började att göra det BG är bäst på. Nämligen att arbeta tillsammans och spela stenhårt försvar. Det resulterade i flera enkla steals vilket i sin tur ledde till vidöppna layuper och det var Ellen Nyström som var hjärnan bakom det mesta.
-Vi hittade inte riktigt rätt i första perioden. Men sedan kom vi igång med försvaret, särskilt hjälpförsvaret, säger Nyström.
Under den andra halvan visade BG inte riktigt upp samma aktiva försvar och distansskyttet fungerade inte heller något vidare bra. Men det spelade ingen roll -- rycket i period två var allt som krävdes och avslutningsvis kunde BG sakta men säkert vinna med siffrorna 74-53.
- Det var kanske inte vad vi förväntade oss innan matchen. Men vi har ett så pass bra lag att vi ska kunna vinna mot Stars, säger Ellen Nyström.
Det enda positiva från Stars sida var den blott 15-årige Emma Eriksson som gjorde sin tredje match med Stars. Hon slutade på nio poäng i förlusten.
I BG var det många som producerade, men framför allt var Ellen Nyström och Sofia Jakobsson bäst. Nyström gjorde nio poäng och tog fem returer och Jakobsson landade på tio poäng.
BG:s poäng: Stars poäng:
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om