Hellström på plats

Det blev som NSD berättade tidigare i veckan.Backen Alexander Hellström, 22, spelar med Luleå Hockey resten av säsongen.- Det känns som en liten nystart för mig, säger han.

Alexander Hellström landade i går i Luleå och är redo att debutera redan på torsdag mot Timrå. Hellström säger att Luleås tränare Roger Rönnberg spelade en stor roll i att han valde Luleå. Foto: GÖRAN STRÖM

Alexander Hellström landade i går i Luleå och är redo att debutera redan på torsdag mot Timrå. Hellström säger att Luleås tränare Roger Rönnberg spelade en stor roll i att han valde Luleå. Foto: GÖRAN STRÖM

Foto: Göran Ström

LULEÅ2009-10-19 06:00
Alexander Hellström är 22-åringen från Umeå som för två år sedan lämnade Björklöven och åkte över till USA för att prova lyckan i NHL.
Men efter att NHL-klubben St Louis valt att återigen skicka ner honom till farmarlaget ville Hellström tillbaka till Sverige.
Och att valet blev Luleå Hockey har sina naturliga förklaringar.
- Jag har fört en dialog med Luleå under en längre tid och det naturligt att det blev Luleå nu när jag kommer hem, säger Hellström, som också pekar på ett par andra viktiga faktorer.
"Kul att jobba med Roger"
Bland annat tränaren Roger Rönnberg, som Hellström hade som förbundskapten i juniorlandslaget.
- Han har helt klart spelat in. Det är kul att få jobba ihop med honom igen. Vi brukar prata på telefon lite då och då, och det har vi gjort under en längre tid, berättar Hellström och fortsätter:
- Jag har ju också spelat med Mats Lavander och Kristofer Berglund tidigare. Jag och Berglund har spelat ihop sedan vi var små och jag hade ju Lavander som kapten i Björklöven. Så det ska bli riktigt kul att få spela med dem igen, säger 22-åringen när NSD träffar honom i den nya hemstaden under söndagen.
Då är lånekontraktet mellan Luleå och St Louis klart och Hellström börjar träna med sin nya klubb under måndagen.
- Det känns som att det här blir lite av en nytändning för mig, och en chans att ta ett nytt steg i karriären. Jag har ju aldrig spelat i elitserien tidigare. Det ska bli riktigt spännande.
Känner du att du är redo för elitserien?
Ja, absolut. Det gör jag helt klart.
Hellström själv erkänner att han inte är någon poängmaskin som ska styra spelet i numerärt överläge.
"Göra det jag är bra på"
Snarare raka motsatsen.
- Jag ska tillföra ett fysiskt spel och helt enkelt göra det jag är bra på. Jag har ju aldrig varit någon målskytt. Istället spelar jag hårt, jag spelar defensivt och rensar framför egna målet och vara stark längs sargerna, säger han.
Om allting går som planerat gör den förre Björklövenspelaren debut hemma mot Timrå på torsdag.
I så fall blir det den första tävlingsmatchen för säsongen.
- Jag har varit på läger med St Louis, Peoria och Alaska. Det har varit tufft, men jag har hunnit spela en hel del träningsmatcher. Så förhoppningsvis blir det seriematchen på torsdag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om