Här är Jim Enboms nya klubb

I våras la han en lång karriär som basketspelare på hyllan.Men nu är Jim Enbom redo att starta en ny - som tränare.34-åringen kommer träna division I-laget Luleå Steelers kommande säsong.- Det ska bli riktigt kul att jobba med dem, säger den förre Plannjaspelaren.

LULEÅ2010-07-14 06:00
Efter 14 säsonger i den högsta serien valde Jim Enbom att sluta spela basket efter Plannjas finalförlust i våras.
Istället har Enbom valt att satsa på en civil karriär som brandman.
Men det kommer ändå bli en hel del basket framöver för 34-åringen.
Nyligen blev det nämligen klart att han tar över som tränare för division I-laget Luleå Steelers, som också är farmarlag till LF Basket.
- Jag skrev på några papper förra veckan, så det är väl i stort sett klart att jag ska bli huvudansvarig coach. Nu återstår det bara att försöka hitta en assisterande tränare som ska hjälpa mig, säger Enbom till NSD.
"Har varit riktigt kul"
Att det blev en fortsättning inom basketsporten var, enligt Enbom själv, ganska givet.
- Jag har ju coachat Steelers yngre lag under ett par år nu och jag har tyckt det har varit riktigt kul. Samtidigt känns det roligt nu när man får gå vidare och fortsätta tävla på elitnivå. Det här blir ju ett sätt för mig att fortsätta hålla kontakten med basketen, säger han.
Under nästa vecka ska Enbom börja kika på ett upplägg för kommande säsong.
- Då ska vi se hur det ser ut på spelarfronten och lite hur vi ska jobba. Bland annat ska vi se hur vi ska kunna utveckla samarbetet mellan Steelers och LF Basket. , säger Enbom, som samtidigt utesluter en roll som spelande tränare.
- Ja, det är helt säkert att jag inte kommer spela.
Inte ens om suget kommer längre fram under säsongen?
- Nej, det blir garanterat inget spel. Jag är färdig med det.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om