Hans fullträff - Wallins förtjänst

Han kom som ett oprövat kort utan några större förväntningar på sig.Ett par månader senare slåss Luleåbacken Daniel Gunnarsson om en plats till junior-VM.Och 19-åringen tackar en veteran för mycket av framgången.

Den gamle och barnet. Daniel Gunnarsson tackar lagkaptenen Niclas Wallin för sina framgångar i elitserien."Det hjälper mig oerhört mycket", säger Gunnarsson till NSD.

Den gamle och barnet. Daniel Gunnarsson tackar lagkaptenen Niclas Wallin för sina framgångar i elitserien."Det hjälper mig oerhört mycket", säger Gunnarsson till NSD.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2011-12-01 06:00

Det är dagen efter missräkningen mot Timrå.

En match där Luleå inte kom upp i någon högre standard.

Och för spelarna handlade mycket av onsdagen om att glömma, gå vidare och ladda om.

För redan i kväll väntar Skellefteå på bortais i säsongens tredje möte mellan lagen.

- Det gäller att studsa tillbaka. Det är en viktig match för oss. Det är ju derby och då vill man alltid vinna, säger backen Daniel Gunnarsson, som precis som alla andra inte var särskilt nöjd med prestationen mot Timrå.

- Det var en konstig match. Vi hade ju lite stolpe ut, kändes det som. Vi måste försöka få till ett bättre anfallsspel och framför allt sätta dit våra chanser, menar han.

"Över förväntan"
För Gunnarsson blir matchen mot Skellefteå den 22:a hittills i hans elitseriekarriär.

Och det är en siffra som kanske inte så många hade räknat med när Luleå Hockey värvade honom inför den här säsongen.

Den storväxte backen hade då bara noterats för fem allsvenska matcher med Leksand och fem matcher med Falu IF i division I.

Resterande del tillbringade Gunnarsson i Leksands juniorlag.

- Jag är nog lite förvånad själv. Det har gått över förväntan. Jag fick väl en lite tung start i början och det var nog många som inte trodde på mig. De flesta trodde nog att jag bara skulle spela med J20, berättar 19-åringen och fortsätter:

- Men så blev ett par backar skadade och jag fick hoppa in. Det gick över förväntan då och sedan har väl det rullat på. Jag har fått bra självförtroende och sedan har jag bara jobbat vidare utifrån det.

Vad är de största skillnaderna mellan att spela i elitserien jämfört med exempelvis juniorserien?

- Det är mycket som skiljer. I stort sett allt är annorlunda. Allt går mycket fortare, man måste vara mer vaken ute på isen och när man får en passning gäller det att vara klar i huvudet och leverera pucken vidare nästan direkt, säger Gunnarsson, som dessutom har fått en egen mentor på isen.

Hoppas på Rönnberg
I stort sett alla av matcherna har Gunnarsson bildat backpar med kaptenen Niclas Wallin. Och det är något junioren uppskattar.

- Det är en väldigt stor fördel och det hjälper mig oerhört mycket ute på isen. Niclas pratar mycket på isen hur jag ska göra, och gör jag något fel är han på mig direkt och berättar hur jag skulle ha gjort istället och hur jag ska göra för att bli ännu bättre. Men alla andra backar i laget är ju riktigt bra och rutinerade. Så alla försöker hjälpa mig hela tiden, säger Gunnarsson, som fick debutera med Juniorkronorna under en turnering tidigare i höst.

Nu vill förstås Gunnarsson ta en plats i truppen som förbundskaptenen Roger Rönnberg ska ta ut till junior-VM.

- Det var självklart kul att få vara med i landslaget, och självklart är mitt mål att få komma med till junior-VM. Jag har inte hört något från Roger Rönnberg ännu. Men jag tror han var ganska nöjd i alla fall.

Det verkar som du är ganska nöjd med din tillvaro just nu?

- Ja, det måste jag säga. Samtidigt måste man hela tiden jobba vidare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om