Han vann prestigemötet: "Det brukar alltid vara jämnt"

Det 70:ende Luleåmästerskapet blev en riktigt storslam för Fredrik Johnsson från Sandåkern som vann både singeln och dubbeln.Och singelfinalen blev ett riktigt prestigemöte.- Det är betydligt roligare att få slå honom än någon annan, säger Johnsson.

Foto:

LULEÅ2011-02-07 06:00

Vi vrider tillbaka klockan lite grann - till någon gång på 80 talet. Det är final i Luleåmästerskapen i pojkar 12. På ena sidan står Fredrik Johnsson. På den andra Mikael Berglund.

I går var det dags igen. När det 70:ende Luleåmästerskapet i bordtennis skulle avgöras fick Umeåkillarna visa att gammal är äldst när träningskompisarna och de gamla rivalerna Fredrik Johnsson och Mikael Berglund än en gång slogs om segern - den här gången i elitklassen.

- Det brukar alltid vara jättejämnt mellan oss, säger Johnsson.

Men i går var det aldrig något snack om saken. Johnsson fick matchen precis dit han ville där han fick gå på attack och Berglund fick försvara sig och då vann också Johnsson med 3-0.

- Det är betydligt roligare att få slå honom än någon annan. Det här har man med sig på träningarna och det ska han få höra, säger Johnsson som inte bara vann singelklassen utan slog även till i dubbel tillsammans med Fredrik Johansson från Teg.

Västerbotten dominerar
- Det var en ny bekantskap, men det gick ju bra, säger Johnsson som tycker att de kompletterade varandra bra trots att de aldrig spelat ihop tidigare.

- Han var säker och jag kan slå lite hårdare så vi var riktigt tajta ihop.

För de norrbottniska spelarna lyste framgångarna med sin frånvaro och det var idel västerbottningar som gick till semifinal.

- Det brukar vara ganska jämt länen emellan men just nu kanske västerbotten är lite bättre, säger Johnsson som inte var imponerad över startfältet.

- Det var väl inte det starkaste, men det var kul att vinna ändå och jag har spelat bra hela helgen.

Trots att Johnsson deltagit på ett 20-tal Luleåmästerskap var det första gången han var i final i elitklassen.

- Kul att vinna när de firar 70 år. Det kommer man komma ihåg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om