Han kopplade greppet - då var trippeln klar

Gabriel Wallgren hade två segrar i rad att försvara.Efter en tuff inledningsmatch mot norske brottaren Mathias Naess gick resten av bara farten - och Gällivarebrottarens trippel i Stålsvinget var komplett.- Det har gått jättebra, instämmer elvaåringen efter tävlingen i Pontushallen.

Gabriel Wallgren fick en tuff inledningsmatch mot Mathias Naess men vann till slut Stålsvinget för tredje året i rad.

Gabriel Wallgren fick en tuff inledningsmatch mot Mathias Naess men vann till slut Stålsvinget för tredje året i rad.

Foto: Martin Thelénius / Expressum

LULEÅ2011-04-18 06:00

"Gabbe" tävlade förra året i knattar 35 men har i år vuxit in i 38-kilosklassen. Och där fortsätter det att rulla in segrar. Lilla VM var en av säsongens höjdpunkter, TF-Cupen i Falköping en annan.

- Sveriges största tävling. Fast där blev jag trea, säger Gabriel som fick möta klubbkompisen Hugo Larsson i matchen om bronsmedaljen. Ingen ovanlig motståndare - och vid Stålsvinget var det dags igen när de två drabbade samman i klassens sista match.

Den här gången gick det snabbt sedan "Gabbe" omgående överraskat med ett grepp som gav fallseger. Precis som i andra matchen, mot Bodöbrottaren Johan Mellem.

- Där vann jag ganska fort. Efter ungefär tretton sekunder, förklarar han.

Svår förstamatch
Det var egentligen bara inledningsmatchen, mot Narvikbrottaren Mathias Naess, som bjöd verklig utmaning. Gabriel Wallgren vann visserligen med 5-0, 1-0 men fick kämpa hela fyraminutersmatchen.

- När jag fått ettan i andra perioden tänkte jag bara på att vänta in signalen. Iddes inte chansa så att jag skulle sätta dit mig själv och förlora, säger han.

Gabriel får fundera ett ögonblick över frågan när han senast förlorade en match i Norrbotten.

- En gång när jag gick upp i 42 kilo, för att det inte fanns motståndare i min klass. Jag mötte en kille som var väldigt stark och då lyckades han vinna...

Länsbrottarna visade sig starka också i seniorklasserna. Råneåbrottarna Mattin Youmard och Johan Karlsson segrade i 66- respektive 96/120 -kilosklasserna, Shamil Kadiyev vann för Kiruna i 96-kilosklassen och BK Snars Janne Kauppinen i 74-kilosklassen.

Snar dominerade dessutom fullständigt i kvinnornas 59-, 63- och 72 -kilosklasser med segrar för Malin Bergman, Agnes Ahlström och Sarha Mäkelä.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om