Gulddrömmen lever för Gladan

Det blev stor dramatik när Gladans U16-damer vann den direkt avgörande matchen mot Södertälje. Nu har laget tagit sig vidare till semifinal i USM.- Jag känner mig jättestolt, säger tränaren Stefan Nilsson.

Det var hård kamp om bollen mellan Gladan och Södertälje...

LULEÅ2010-03-18 06:00
Inför hemmaplansomgången i ungdoms-SM visste Gladan vad som väntade. Tre extremt tuffa matcher mot några av Sveriges bästa lag.
Och Gladans inledning av helgen blev väldigt tuff. Ett trögstartat Luleålag förlorade mot ett bättre presterande Västerås med siffrorna 56-47.
- Det gick trögt för oss i början. Men i våra två sista matcher spelade vi riktigt bra basket, säger Stefan Nilsson.
När Gladan sedan vann mot Stockholmslaget Blackeberg med tio poäng var det ingen tvekan om vad som gällde. En seger i sista matchen mot Södertälje skulle ge laget en plats i semifinalen.
Och precis under matchens början såg det inte ljust ut. Hemmalaget hamnade i ett snabbt underläge mot ett Södertälje som tycktes sätta varenda skott.
Men Gladan kämpade sig tillbaks och spelade tre väldigt jämna perioder som slutligen resulterade i en förlängning.
I förlängningen var det guarden Ema Tomics tre raka straffar med bara sekunder kvar att spela som blev tungan på vågen.
- Det kändes väldigt tungt i början. Men vi kom tillbaks och gjorde en helt fantastisk andra halvlek, säger Nilsson som fick se sitt lag vinna med siffrorna 66-64.
Gladans bästa spelare under helgen var Maja Edström. Hon kom med i omgångens allstar-lag samt gjorde 19 poäng i den avgörande matchen. Även den stora centern Alina Landin svarade för tre riktigt bra matcher och gjorde nio poäng i matchen mot Södertälje.
n n Höken Baskets herrar U16 förlorade samtliga tre matcher under sin USM-helg i Stockholm och har nu åkt ut ur turneringen.