Grovjobbaren kan få stanna - efter succén

Han har gjort stor succé sedan landslagsuppehållet.
Nu kan Sebastian Meijer bli kvar i Luleå Hockey.
- Vi ska prata i veckan, säger Meijer till NSD.

Från grovjobbare till poängsuccé. Forwarden Sebastian Meijer har gjort tre mål och en assist på de sju senaste matcherna i Luleå. Men han ser han sig själv främst som en rollspelare. Och han trivs så bra med det att han mer än gärna stannar kvar i Luleå.

Från grovjobbare till poängsuccé. Forwarden Sebastian Meijer har gjort tre mål och en assist på de sju senaste matcherna i Luleå. Men han ser han sig själv främst som en rollspelare. Och han trivs så bra med det att han mer än gärna stannar kvar i Luleå.

Foto: Pär Bäckström

LULEÅ2012-03-01 10:43

För en säsong sedan kom forwarden Sebastian Meijer till Luleå Hockey. Då hade han precis gjort sin fjärde raka säsong i allsvenska Västerås där han var en av de stora stjärnorna i laget och öste in poäng varenda match.

Men hans första år i Luleå blev inte alls vad han hade tänkt sig. I stället för mål präglades säsongen av skador och succésäsongerna i Västerås var ett minne blott.

- Det var tungt. Jag kom inte alls upp i min normala standard, säger Sebastian Meijer.

Men efter juluppehållet har allt vänt för den 27-årige forwarden. Skadorna märks inte av längre och hans förtroende hos tränarna har ökat markant.

Har ingen bra förklaring
De senaste sju matcherna har Meijer lyckats göra fyra poäng - tre mål och en assist. Det är alltså en poäng fler än han sammanlagt gjorde under hela säsongen 2010/2011.

- Jag tycker att det har rullat på mycket bra för både mig och laget efter jul. Det är alltid kul att få bidra med lite annat än defensivt jobb, säger han.

Varför tror du att det har gått så bra?

- Jag har väl ingen direkt anledning till det. Men det känns väldigt kul.

I kväll spelar Sebastian Meijers Luleå Hockey på bortaplan mot AIK. Ett lag som man har vunnit mot tre av fyra gånger den här säsongen. Lägg sedan till att Luleå har fyra raka segrar och chanserna ser goda ut inför kvällens möte.

- Det brukar bli ganska tighta matcher mellan oss och AIK. Det brukar inte bli så mycket mål. Men det kommer inte att bli någon lätt match alls, säger Meijer.

Och nu kan Sebastian Meijer ha spelat till sig ett nytt kontrakt med Luleå Hockey. Fyra poäng på sju matcher kan mycket väl ha varit tillräckligt för att övertyga elitseriens tabelletta.

- Min agent ska ta ett första snack med "Osten" nu i veckan. Precis som jag har sagt tidigare så trivs jag riktigt bra här uppe. Jag skulle jättegärna vilja spela kvar i Luleå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om