Greppet direkt, Robin

Stålsvinget blev en enda lång triumf för knattetalangen David Lejon, BK Snar, i 32-kilosklassen.Men lyckligast av alla var Robin Niemi sedan han lyckats nå seger i dagens allra sista match.- Jag gör comeback efter en tid utan tävling. Dessutom tvingades jag klassa upp, säger han.

Foto:

LULEÅ2008-04-30 06:00
Femtonåringen går normalt i 58-kilosklassen men den här gången fanns trots ett brett startfält inte tillräckligt många konkurrenter. I stället klev han upp till 63 kilo, ett tufft steg i den åldern.
- Har tränat och gick upp en del i fjol men här är motståndarna ändå ett eller två år äldre.
Lägg till det en portion ringrost så framstår tävlingen som rena självplågeriet.
- Kände helt enkelt inte suget och har varit borta från tävling ett halvår, förklarar Robin som före sin timeout tävlat i fem år.
Det innebar en tuff återkomst i hetluften. Första perioden mot Khan Youmard, Råneå, slutade 1-7 och efter ytterligare 3-5 i andra var matchen över.
- Fyra rullningar i första. Dåligt försvar av mig, säger Robin som tidigare bara mött Khan på träning.
Fick alla på fall
I andra matchen följde Rosviksbrottaren Jesper Tornberg - och en ny förlust, nu på fall efter 36 sekunder. Men mot Bodensaren Timur Kasimov hade Robin bestämt sig: en seger skulle det i alla fall bli.
Efter en riktig poängorgie med 11-6 i första perioden blev det också så när Kasimov till slut hamnade på rygg efter 1.23 minuter och 3-5 i andra perioden.
- Otroligt skönt. Men jag tyckte jag hade honom på fall redan i första, två av domarna signalerade att han var på rygg då, utbrister den lättade hemmabrottaren.
David Lejon kom med gott om matcher i kroppen och tidigare erfarenhet av seger i Stålsvinget. Därför var det bara en sak som gällde - men samtidigt känner han finalmotståndaren Tobias Axelsson, Luleå, allt för väl.
- Vi har alltid gått jämnt. Det brukar vara stenhårt och sista poängen som avgör, försäkrar han.
Efter en poäng- och två fallsegrar för Lejon hamnade de två som spåtts i final. 3-5, 8-2, 6-0 - eller totalt 14-7 - poäng senare stod Bodentalangen som segrare.
- Han stukade två fingrar och fick svårt på slutet, analyserar David som också fick utdelning på sin specialitet.
- Ryggreppen, jag brukar ta poäng på dem, avslutar han med ett skratt.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om