Glädjebeskedet: Landslagsbacken är tillbaka

För en månad sedan trodde han att säsongen var över.Men i kväll ska Elias Fälth göra allt för att förlänga den.Landslagsbacken är redo för sin slutspelsdebut i kväll.- Jag hoppas att ringrosten släpper efter första bytet, säger 30-åringen.

LULEÅ2011-03-31 06:00

De tolv första slutspelsmatcherna har han tvingats följa från läktaren. Men efter 40 minuters isträning under onsdagen gav landslagsbacken Elias Fälth klartecken till spel i den sjätte semifinalen.

- Jag kommer vara med, om det inte skulle hända något konstigt, säger han till NSD.

Har längtat efter en comeback
Under grundserien var Fältghett stort utropstecken och fick dessutom debutera i Tre Kronor.

Men i början av mars skadade han ljumsken och har varit borta sedan dess.

Länge trodde Fälth att säsongen var över, men under de senaste dagarna har hoppet om en comeback i slutspelet blivit allt starkare.

- I söndags kändes det inte bra. Men i måndags kom jag hit och hade en bra träning. Vi testade på det mesta du kan göra utan att vara i kampmoment. Det kändes bra, tillräckligt bra för att kunna spela och bidra med något till laget.

Känslan nu då?

- Otroligt skönt. Men samtidigt är det lite nervöst. Jag har ju inte varit i matchsituationer på en månad, och det går ju undan ganska bra därute på isen. Det gäller att vara på topp, säger han och tillägger:

- Jag kan ju säkert vara ringrostig, men jag hoppas att det försvinner redan efter första bytet.

Det känns inte oroligt att du gör comeback efter så lång tid i en sjätte semifinalmatch?

- Det är ju klart att det är en press i sig bara det. Men så länge jag tror att jag kan vara med och bidra med något kommer jag ta chansen. Vi har gått runt på få backar en lång tid så det är viktigt att kunna avlasta dem också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om