Giganternas kamp

Lykendra Johnson fick sparken av Northland - och värvades av Norrköping.
I kväll möter Northland sin förra amerikanska för första gången. Och ställer henne mot ersättaren Irina Mihailova.
- De kommer få det svårt mot varandra, säger Northland-tränaren Mikael Johansson.

Foto: K-G Zahedi Fougstedt

LULEÅ2013-01-25 14:55

Lykendra Johnson kom till Northland Basket med meriter från det anrika colleget Michigan State.

Men i Luleå hittade hon aldrig rätt.

Nej, Johnson passade inte in i Northlands sätt att spela. Hon skulle vara en av lagets bärande spelare - men snittade bara 20 minuter per match. Och till slut sparkades hon från Luleåklubben.

- Jag hoppas henne allt gott i världen. Lykendra är en riktigt bra tjej, säger tränaren Mikael Johansson.

När Northland sparkade henne valde konkurrenten Norrköping Dolphins att chocka hela basket-Sverige: Norrköping kontrakterade floppamerikanen Lykendra Johnson.

Luleålaget plockade istället in den moldaviska centern Irina Mihailova - och enligt Mikael Johansson är de varandras motpoler.

Motsatser
- Lykendra spelar med lite mer power och är kraftfullare på planen. Irina har bättre känsla, skjuter bättre och är en bra passningsspelare. Men hon är inte alls lika stark under korgarna, säger Johansson.

Tuffa debuter
Men båda centertankarna fick tuffa debuter i sina nya klubbar. Lykendra Johnson gjorde inte en enda poäng på drygt 14 minuter och drog istället på sig fyra fouls. Irina Mihailova spelade 20 minuter, tog fyra returer och landade även hon på noll poäng.

- Irina kom fram till bra lägen, men fick inte i några bollar. Det jag tyckte var positivt var hennes post up-spel och att hon hittade sina medspelare i öppna lägen. Jag tror det blir en mycket bättre insats mot Norrköping. Lykendras debut var väl också ganska tuff. Jag tror nog att hon är ruggigt laddad för att visa att hon är en riktigt bra spelare mot oss, säger Mikael Johansson.

"Kommer att få det svårt"
I kväll möter Northland Lykendra Johnson som motståndare för första gången. Och hon kommer med allra största sannolikhet att matchas upp mot nyförvärvet Irina Mihailova.

- De kommer att få det svårt mot varandra. Båda kommer att tvinga varandra att göra saker på planen som de inte är helt vana att göra. Det ska bli intressant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om