Fullt ös i skidbacken

Hittills har det bara handlat om enduro.Men Erik Luthström lånade farsans skoter en påskhelg.Det gav blodad tand - och tävlingsdjävulen sitter ju redan på plats.- Började kännas roligt så jag gjorde i ordning en maskin, flinar Luleåstjärnan.

Foto:

LULEÅ2009-02-07 06:00
Mer passande debut än fredagens backtävling i Måttsund är svårt att hitta. Sno-X hade efter långvariga försök att få köra till slut lyckats få en tävling också till Luleå så Luthström hade bara att passa på.
Men lite har han i alla fall tränat.
- Klart jag har kört en del på Näverberget, bekräftar han.
Jämnt i mål
Och som vanligt när toppidrottsmän testar andra grenar går det inte helt tokigt. Luthström som kör tyngsta klassen åkte visserligen in i en startsmäll vid sitt allra första kvalheat:
- Tog ju starten och ledde men rullade i smällen och fick köra upp mig, till fjärde plats.
Den näsbrännan satt i - och vid andra kvalheatet hade han lärt sig. Det blev kamp om ledningen med Jörgen Gotthardsson, Vilhelmina, direkt - och över mållinjen högst upp i backen var det absolut jämnt. Eller?
- Jag kan inte avgöra, det känns som att han var aningen före, säger Luthström efter att ha jagat ikapp motståndaren uppför Måttsunds "tvåa". Bra klös i maskinen, med andra ord.
- En Skidoo 440 med en preppad 800-maskin.
Nära final - i första försöket
Luthström står och väntar på besked om det blir finalkörning eller inte. Han är van vid framgång i enduroskogarna - men att det skulle gå så här pass bra i första skotertävlingen hade han inte väntat.
- Man var ju lite kaxig innan och tänkte att "det här går fint". Men när man väl kommer hit, anmäler och ser vilka namn det handlar om blir det en annan sak, säger han och skrattar innan han tillägger:
- Så visst har det gått överraskande bra.
Blodad tand
Oavsett utgången i den sena kvällstävlingen lär vi få se mer av endurostjärnan framöver. Och inte bara i Sno-X -serien.
- Nej, jag funderar som bäst på att köra SM-kvalet i Älvsbyn på söndag (läs: i morgon), Racer där också, avslutar han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om