Frölundas tränare till attack mot domaren

En vinnare. En förlorare.Men tränarna Roger Rönnberg och Ulf Dahlén hade en sak gemensamt.Det var oerhört missnöjda med utbytesdomaren från Slovakien.- Jag ifrågasätter starkt hela idén, säger Dahlén.

Foto:

LULEÅ2008-12-03 06:00
Under ett par säsonger har elitserien haft ett domarutbyte med flera olika europeiska länder.
I går var det slovaken Peter Loksiks tur att döma matchen tillsammans med Marcus Vinnerborg i ett fyrdomarteam. Men Loksik hamnade i hetluften ett par gånger.
Och framför allt var det Frölunda som kände sig felfördelade.
I den andra perioden tryckte Patric Blomdahl in pucken, men...
- ...Domaren sa att han redan hade blåst av spelet innan pucken gick i mål. Vi hade tre spelare precis där och ingen av dem hörde någon signal, förklarar Ulf Dahlén, som sedan fick se ännu ett potentiellt mål bli bortdömt när Magnus Kahnberg petade in pucken som låg fri bakom Mattias Modig.
Mycket kritisk
- Det är samma sak där Kahnberg visade in pucken men då hade han redan blåst, säger Ulf Dahlén, som är starkt kritisk till hela idén med domarutbytet med andra länder.
- Våra svenska domare går framåt hela tiden, så jag ifrågasätter hela idén med utbytet. Ett fyrdomarteam ska vara samspelt, men de kunde ju inte kommunicera med varandra. Och ett lag som inte kan prata, ja, det vet jag inte hur det ska fungera, menar Dahlén, och får medhåll av Luleås Roger Rönnberg.
- Jag håller med Uffe helt och hållet. Det blir väldigt svajigt därute och jag är säker på att Marcus (Vinnerborg) hade klarat av det här lika bra på egen hand.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om