Friidrott i Luleå - en rekordrolig historia

Först ett tangerat "pers" och sedan raka spåret upp på årsbästalistan.Sara Sandström hade en hyfsat lyckad dag i Arcushallen.- Det var Karin (klubbkollegan Karlsson) som peppade mig, säger hon efter rekordstötarna.

Debutanten Nadja Ohrsell.

Debutanten Nadja Ohrsell.

Foto:

LULEÅ2008-05-21 06:00
Hemmaklubbens fjortonåring i F15 hade verkligen en stark dag vid May Day cup som i år fick flyttas inomhus pga arbetena med Skogsvallens gräsmatta. Hon började med 10.48 i allra första stöten och hade därmed lagt en tuff ribba också för Karlsson, tävlande i F17 och precis som Sara med sikte på årsbästalistan inomhus.
- Jag har gjort 10.48 förut och varit årssjua med det, men åkt ner, förklarar hon.
Kompisen hjälpte till
Karin Karlsson startade med 10.45 och följde upp med 10.54 i andra då Sara gjorde sin kortaste stöt, 10.19 meter. Efter 10.22 i tredje kom Karlsson fram och peppade - men ingen hade nog väntat sig ett sådant svar. Sandström visste inte till sig av lycka efter 10.92, upp med 44 cm från personbästa. Och ett stabilt kliv in till sjätte plats på årsbästalistans för F14 2008.
Avslutningen gav en ej godkänd och ytterligare en stöt på 10.19 innan Sandström får samla sig.
- Karins peppande hjälpte verkligen, försäkrar hon och fortsätter:
- Och alla stötarna över 10. Men jag har legat så ganska länge, säger Sandström som utöver brons i höjd och längd också segrade stort i vortex - 50.84 meter var tävlingens bästa resultat, alla åldersklasser inräknade.
Avstampet det svåraste
Luleå FIF hade ytterligare en rekordaspirant på plats. Purfärska stavhopparen Nadja Ohrsell gick direkt över 170 cm, rev en gång på 200 och tog 210 direkt innan hon stod inför 220 cm.
Efter en rivning satt det nya distriktsrekordet i F13. Av en tolvåring på sitt livs första tävling...
- Jag har tränat två gånger men det här är första stavtävlingen, förklarar hon.
Till råga på allt var inte försöken på 230 helt omöjliga, heller.
- Det är avstampet som är svårast. Gäller att få till och trycka upp, det tog väl i lite just när jag skulle över på den höjden, säger Nadja som i övrigt fick med sig brons från 80 meter och vortex samt ett silver i längdhoppet.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om