Fotbolls-DM får ett ansiktslyft

Ett nytt namn, ett nytt upplägg och större prispengar.Då hoppas Norrbottens Fotbollsförbund att Distriktsmästerskapen ska betydligt högre status.- Vår förhoppning är att det här ska utveckla fotbollen, säger Ingemar Ek från förbundet.

Ingemar Ek vill utveckla Norrbottens fotboll.

Ingemar Ek vill utveckla Norrbottens fotboll.

Foto: Göran Ström

LULEÅ2011-01-25 06:00

Under ganska många år har Distriktsmästerskapet i fotboll haft en ganska undanskymd tillvaro bakom alla seriespel, cuper och andra matcher.

Men i samband med att Norrbottens Fotbollsförbund har ingått ett samarbetsavtal med Coop Norrbotten kommer DM få ett rejält ansiktslyft.

Turneringen kommer från och med i år gå under namnet Coop Norrbotten Cup och avgöras för seniorer och tre ungdomsklasser på pojk- och flicksidan.

- Vår förhoppning är tack vare det här nya samarbetet med Coop Norrbotten att DM ska få en högre status. Vi hoppas att det här ska bli en utvecklande tävling för våra seniorer, men även för våra ungdomar, säger Ingemar Ek från Norrbottens Fotbollsförbund.

Mer pengar att tjäna
Bland nyheterna är att det finns lite mer pengar för klubbarna att tjäna.

Bland annat kommer DM för herrseniorer avgöras i ett litet och ett stort slutspel där de mindre klubbarna kommer göra upp om segern i en egen turnering, där laget som går hela vägen kan kassera in 14 000 kronor.

Det är dessutom redan klart att Piteå IF spelar final i damklassen.

- Grundtanken är att seniorfinalerna kommer att spelas på Boden Arena. Men vi har lämnat en öppning att det kan ändras, säger Ingemar Ek.

Avtalet med Coop Norrbotten är ett år till att börja med. Men enligt vd:n Thomas Björk, som inte vill gå in på hur mycket företaget skjuter in i förbundet, kan det bli längre än så.

- Vi kommer utvärdera efter det här första delen. Men vår ambition är att det här ska bli ett långsiktigt samarbete, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om