Förlust igen för Eskimos

Eskimos förlorade också hemmamötet mot Sundsvall.Men i jämförelse med bortamatchens 58-0 var 6-24 (0-8, 0-0, 6-8, 0-8) ett ordentligt lyft.- En stor förbättring av främst defense, säger Tim Foster - nästan nöjd coach i hemmalaget.

Eskimos tränare Tim Foster.

Eskimos tränare Tim Foster.

Foto: Bengt-Åke Persson

LULEÅ2009-06-08 06:00
Foster kommer snabbt till vad han inte gillade.
- Vi bytte för att låta fler spela i sista quartern och gav bort poängen (en touchdown och extrapoäng för Sundsvall) med två minuter kvar. Men så är det med så många nya spelare som vi har.
Å andra sidan fick inte Sundsvall på något sätt köra över Eskimos som vid säsongens första match. Och förklaringen stavas...
- Defense, defense, defense. En stor förbättring, vi har flera spelare som gör en riktigt bra match, säger Foster och nämner Markus Zacco och Martin Ljungdahl.
Sundsvalls touchdown i första quartern kom efter en centermiss i hemmalaget. Gästerna kunde ta bollen bara 20 yards från ändzonen och hade inga problem att avsluta. I andra lyckades däremot Eskimos stänga butiken - och i tredje kom efter ytterligare en Sundsvall-touchdown Eskimos revansch när Simon Nilsson sprang nio yards till poäng. Några extrapoäng blev det däremot inte.
- Missade med tio centimeter, suckar Foster och tillägger:
- Sundsvall har stora och snabba försvarsspelare, vi hade lite problem med dem.
Eskimos bästa springspel var 16 yards av Johan Lundberg i just tredje quartern, lagets bästa i matchen med ytterligare en chans att nå poäng.
Det blev dock Sundsvall som avslutade poänggörandet med sin turliga touchdown i slutminuterna men Tim Foster ser fram emot lördagens match mot Huskies i Umeå, den sista innan sommaruppehållet, med tillförsikt.
- När man ser den här utvecklingen blir man glad som coach. Vi spelade bra mot Huskies senast och kommer närmare och närmare en vinst nu, avslutar han.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om