Förlust - då har Luleå nått botten

Luleå Damfotboll åkte på ett baklängesmål efter bara minuten.Därmed var tonen anslagen för en match som präglades av kallduschar - och placerade Luleå på en föga hedersam sistaplats i division II-tabellen.- Det här var verkligen vår match. Men allt går emot oss, trots att vi kämpar hela tiden, säger Moa Blomquist.

Luleåtränaren Peter Grundström.

LULEÅ2012-08-31 06:00

Med en enda minut på klockan kunde Infjärden utnyttja oredan efter en hörna för att göra 0-1 och samtidigt maximera pressen på fyrapoängskamraten Luleå, fortfarande utan seger i årets division II. Suckarna gick tunga genom publiken - men efter en fantastisk tipp vid vänsterkrysset av hemmamålvakten Malin Boström några minuter senare var det i 11:e hemmalagets tur på allvar, när Moa Blomquist precisionspassade Mercy Monday - som prydligt lyfte över gästernas målvakt.

- Tänkte nog inte så mycket där. Men vi tänder ju till, blir på tå, när vi gör mål, säger Blomquist.

Situationen när Blomquist i 21:a minuten lurigt plockade bollen av lagkamraten Monday, drev hårt framåt och avslutade med oväntad sidledspassning mellan två motståndarbackar ut till Sandra Kluwetasch på vänsterkanten borde också resulterat. Om inte annat i stilpoäng.

- Såg väl tillfället. Fast jag skulle inte tagit bollen om hon (Monday) dribblat, förklarar Moa Blomquist.

Matchen jämnades ut betydligt efter chansen och i 40:e hade Monday kunnat ge sitt lag ledningen med en prydlig stöld just utanför mål. I stället kunde Infjärden med tre minuter till halvtid trycka in 1-2 sedan hemmamålvakten missat sin plock i luften.

- Det är ändå inte det målet som sänker oss. Vi var supertaggade i halvtid, försäkrar Blomquist.

Mycket riktigt reste sig Luleå igen, nu sedan Emma Persson serverat en kalaspassnin från sin högerkant. Mercy Monday släppte men Emma Brännholm tvekade inte att trycka in 2-2 nära vänsterstolpen.

Problemet var att kallduscharna inte var slut. I 71:a minuten lyfte Infjärden en lång boll från kanten mot Evelina Hedlund - som lite för enkelt skarvade in 2-3 med ett nytt lyft över hemmamålvakten.