Ett dåligt genrep ska förvandlas till en riktigt bra premiär: Alla har förstått och jag är inte orolig att det ska bli likadant

I genrepet ifrågasatte Fredrik Waara lagets inställning.Men under veckan har IFK Luleå lärt sig läxan. Och på söndag väntar seriepremiären.- Vi har tränat så hårt och aggressivt att jag var rädd att någon skulle bli skadad, säger Waara.

Fredrik Waara

Fredrik Waara

Foto: Simon Eliasson (arkiv)

LULEÅ2013-04-13 06:00

Nej, IFK Luleå fick inte den perfekta uppladdningen inför seriestarten av division I. I genrepet reste laget ner till Örebro för att möta en av storfavoriterna - BK Forward.

Och i den matchen saknade Fredrik Waaras killar allt som behövdes för att vinna.

Inte minst inställning. Därför gick tränare Waara till attack mot spelarinsatsen.

- Det är viljelöst och okoncentrerat. Vi är inget hot i djupled överhuvudtaget under hela matchen och vi har ett halvdåligt passningsspel, sa han till NSD efter 1-2-förlusten.

Problem med pappren
Men under veckan har IFK Luleå lärt sig läxan. Och nu kan Fredrik Waara lova att premiären mot Dalkurd inte blir någon repris av den viljelösa insatasen mot Örebrolaget.

- Jag är inte orolig över att det ska bli likadant. Alla har förstått den biten och tagit åt sig efter matchen mot BK Forward, säger Waara och fortsätter:

- I går (torsdag) tränade vi så hårt och aggressivt att jag var rädd att någon skulle bli skadade, säger Waara och skrattar.

Migrationsverket har ännu inte beviljat Samba Mboos arbetstillstånd.

Ska spela ett kompakt försvar
Per Mettävainio missar matchande på grund av skaderproblem och Robin Schäufele är febrig och högst osäker för spel.

I övrigt reser IFK Luleå med full trupp - och Fredrik Waara har redan segerplanen klar för sig.

- Bra försvarsspel blir nyckeln. När de får rulla runt bollen ostört är de riktigt bra. Vi måste spela kompakt försvar som vi vet att vi kan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om