Etet svårslaget rekord av alla Forsbergs

Dubbelfamiljen Forsberg stod för ett svårslaget rekord vid Genesis Arrow -tävlingarna.Två pappor, tre söner och två döttrar startade i Arcushallen.- Och det är fler på väg in, skrattar Timo Forsberg med en nick mot sexårige John.

Foto: Martin Thelénius

LULEÅ2009-04-14 06:00
Han startade tillsammans med brorsan Harri trenden som med tiden fått alla Forsbergs att prova på bågskyttet. Nåja, nästan i alla fall.
- Jag har skjutit förut men det har varit lite för mycket att göra med barnen, säger frun Liselott.
Därmed är Harris fru Christina den enda som inte skjutit eller skjuter. Och deras yngste son Henrik.
- Men det ska nog gå att ordna, ler Timo.
Ingen brödrakamp
Någon brödrakamp blev det tyvärr inte under helgen då man som hemmaskyttar turades om i funktionärsrollerna. Harri nådde med 1332 poäng en niondeplats, bästa länsresultat i compound, vid lördagens Golden Arrow. Timo slutade som nämnts på fjortonde plats vid söndagens tävling. Helst skulle de båda stått på samma startlinje.
- Man vill ju alltid spöa honom, flinar Harri.
- Man kan ju alltid försöka, kontrar Timo.
Timos son Andreas utmärkta söndagstävling i compound har vi redan berättat om. Marcus skjuter långbåge och dottern Sara går i sextonåringarnas compound. Harris son Johan skjuter i sextonåringarnas fristilsklass och dottern Helen compound för trettonåringar. Saknas gör som sagt bara de två yngsta i respektive familj - men:
- John är på gång, säger Timo nöjt och konstaterar:
- Det smittar väl av sig...
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om